Publikavimo data: 2025-08-17
Braškių sluoksniuotos tešlos pyragėliai
Erdvūs ir lengvi braškių pyragėliai džiugins jus šiltą vasaros vakarą ar šaltą žiemos rytą. Orkaitėje iškeptos šviežios ir saldžios braškės pripildys visus namus savo aromatu, o pyragėliai taps saldūs ir minkšti. Kad desertas būtų dar skanesnis, į braškes galite įdėti įvairių vaisių ar uogų. Pyragaičius galima greitai ir lengvai paruošti, todėl nesugaišdami daug laiko virtuvėje gausite nuostabų kepinį.
Žingsnis 1
Pradėkite ruošti paplotėlius. Pabarstykite stalą miltais ir iškočiokite tešlą. Supjaustykite vienodais kvadratėliais. Kiaušinio trynį suplakite šakute ir įpilkite šaukštą vandens. Į kiekvieno kvadrato kampą įdėkite maždaug 5-7 braškių puseles. Apibarstykite žiupsneliu bulvių krakmolo, tokiu pat kiekiu cukraus ir vanilinio cukraus.
Žingsnis 2
Paruoškite braškių paplotėlius. Kiekviename kvadratėlyje padarykite nedidelius įpjovimus ant laisvojo tešlos krašto. Tešlos vidų patepkite kiaušinio tryniu. Uždenkite įdaru ir šakute užspauskite tešlos kraštus. Dėkite pyragėlius ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 20 minučių.
Kategorijos