Publikavimo data: 2025-08-17
Braškių tartaras
Natūralios braškių cukatos, paruoštos pačių, būna saldžios, spalvingos ir sveikos. Cukruotos braškės yra senovinis rytietiškų šaknų turintis skanėstas. Šis desertas nuo pat jo atsiradimo buvo labai populiarus įvairiose šalyse. Italijoje ir Graikijoje cukruotos braškės dažnai naudojamos konditerijoje, o Prancūzijoje cukruotos braškės tapo neatsiejama desertų puošybos dalimi. Vokietijoje cukruoti vaisiai naudojami įvairiuose kepiniuose.
Žingsnis 1
Paruoškite braškes. Į puodą įpilkite cukraus ir vandens. Pastatykite ant vidutinės ugnies. Maišydami pakaitinkite cukrų, kad jis visiškai ištirptų. Tada sudėkite uogas į puodą ir užvirinkite. Virkite 2 minutes, tada nukelkite puodą nuo ugnies ir nuimkite putas. Procedūrą pakartokite 5 kartus. Sudėkite uogas į sietelį ir palikite 4 valandoms, kad sirupas nusivarvėtų, o uogos išdžiūtų.
Žingsnis 2
Paruoškite cukruotus vaisius. Įjunkite 80 laipsnių temperatūros orkaitę. Uogas sudėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Dėkite skardą į orkaitę 3 valandoms. Tada braškes išimkite ir atvėsinkite kambario temperatūroje. Į dubenėlį suberkite cukraus pudrą ir stipriai apvoliokite uogas.
Kategorijos