Braškių tartaras pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Braškių tartaras

Natūralios braškių cukatos, paruoštos pačių, būna saldžios, spalvingos ir sveikos. Cukruotos braškės yra senovinis rytietiškų šaknų turintis skanėstas. Šis desertas nuo pat jo atsiradimo buvo labai populiarus įvairiose šalyse. Italijoje ir Graikijoje cukruotos braškės dažnai naudojamos konditerijoje, o Prancūzijoje cukruotos braškės tapo neatsiejama desertų puošybos dalimi. Vokietijoje cukruoti vaisiai naudojami įvairiuose kepiniuose.
Gaminimo laikas
460 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
150 kcal.
Baltymai
3 g
Angliavandeniai
40 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.41/5 (22 bal.)

Žingsnis 1

Braškių tartaras Žingsnis 1
Paruoškite braškes. Į puodą įpilkite cukraus ir vandens. Pastatykite ant vidutinės ugnies. Maišydami pakaitinkite cukrų, kad jis visiškai ištirptų. Tada sudėkite uogas į puodą ir užvirinkite. Virkite 2 minutes, tada nukelkite puodą nuo ugnies ir nuimkite putas. Procedūrą pakartokite 5 kartus. Sudėkite uogas į sietelį ir palikite 4 valandoms, kad sirupas nusivarvėtų, o uogos išdžiūtų.

Žingsnis 2

Braškių tartaras Žingsnis 2
Paruoškite cukruotus vaisius. Įjunkite 80 laipsnių temperatūros orkaitę. Uogas sudėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Dėkite skardą į orkaitę 3 valandoms. Tada braškes išimkite ir atvėsinkite kambario temperatūroje. Į dubenėlį suberkite cukraus pudrą ir stipriai apvoliokite uogas.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, vaisių desertai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 15 minučių, obuolių sezonas, receptų knyga

Kategorijos