Publikavimo data: 2025-08-18
Braškių uogienė
Braškių uogienė - ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų mėgstamas skanėstas. Švelni, saldi ir aromatinga uogienė pakels nuotaiką ir pagerins sveikatą. Desertą patiekite su arbata, sausainiais arba sumuštiniais. Braškės švelniai termiškai apdorojamos, todėl išsaugomos visos naudingosios uogų savybės. Džemą galima gaminti iš kelių rūšių uogų ar vaisių. Nuo uogienės skiriasi tuo, kad yra tirštesnės konsistencijos. Konsistenciją galima keisti pagal pageidavimą.
Žingsnis 1
Paruoškite braškes. Uogas sudėkite į puodą, supilkite cukrų, įpilkite 50 ml vandens ir pastatykite ant silpnos ugnies. Virkite 5-7 minutes, kol uogos taps sultingos. Tada sudėkite uogas į blenderio dubenį ir susmulkinkite iki tyrės.
Žingsnis 2
Paruoškite uogienę. Braškių tyrę sudėkite į puodą ir pastatykite ant silpnos ugnies. Kai tyrė užvirs, suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite. Virkite, kol mišinys sutirštės, tada nukelkite uogienę nuo ugnies ir supilkite į stiklainį.
Kategorijos