Braškių uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Braškių uogienė

Braškių uogienė - ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų mėgstamas skanėstas. Švelni, saldi ir aromatinga uogienė pakels nuotaiką ir pagerins sveikatą. Desertą patiekite su arbata, sausainiais arba sumuštiniais. Braškės švelniai termiškai apdorojamos, todėl išsaugomos visos naudingosios uogų savybės. Džemą galima gaminti iš kelių rūšių uogų ar vaisių. Nuo uogienės skiriasi tuo, kad yra tirštesnės konsistencijos. Konsistenciją galima keisti pagal pageidavimą.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
149 kcal.
Angliavandeniai
37 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.2/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Braškių uogienė Žingsnis 1
Paruoškite braškes. Uogas sudėkite į puodą, supilkite cukrų, įpilkite 50 ml vandens ir pastatykite ant silpnos ugnies. Virkite 5-7 minutes, kol uogos taps sultingos. Tada sudėkite uogas į blenderio dubenį ir susmulkinkite iki tyrės.

Žingsnis 2

Braškių uogienė Žingsnis 2
Paruoškite uogienę. Braškių tyrę sudėkite į puodą ir pastatykite ant silpnos ugnies. Kai tyrė užvirs, suberkite krakmolą ir gerai išmaišykite. Virkite, kol mišinys sutirštės, tada nukelkite uogienę nuo ugnies ir supilkite į stiklainį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, įspūdingas receptas, paprastas, mažai kalorijų, medaus sezonas, obuolių sezonas, uogienė, be įprastų alergenų, receptų knyga

Kategorijos