Publikavimo data: 2024-04-09
Obuolių uogienė be cukraus
Obuolių uogienė - tai tikras saldus vaikystės skanėstas, kuris vis dar gali praskaidrinti bet kokį arbatos vakarėlį. Ji tinka ne tik prie arbatos, bet ir kaip pyragų įdaras. Ne visi mėgstame cukrų, o kai kas jo tiesiog negali valgyti, todėl uogienės variantas be cukraus bus kaip tik. Sodrus obuolių skonis be cukraus saldumo patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams.
Žingsnis 1
Obuolius nulupkite, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais.
Žingsnis 2
Supjaustytus obuolius sudėkite į puodą, užpilkite vandeniu ir pastatykite ant ugnies. Kai užvirs, sumažinkite ugnį iki mažos ir virkite 20-30 minučių.
Žingsnis 3
Kai obuoliai iškeps, į keptuvę suberkite cinamoną ir medų. Išmaišykite ir palikite ant silpnos ugnies dar 10 minučių.
Žingsnis 4
Tada obuolius susmulkinkite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės. Įsitikinkite, kad uogienėje nėra didelių obuolių gabalėlių.
Kategorijos