Kriaušių uogienė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Kriaušių uogienė

Kriaušių uogienė - delikatus skanėstas, kurį galima patiekti prie arbatos, naudoti kepant namuose arba tepti ant skrebučių. Pačios kriaušės neturi sodraus skonio ar aromato, jos išsiskiria tik lengvu saldumu ar rūgštumu. Todėl iš kai kurių vaisių pagaminta uogienė dažnai pasimeta kitų patiekalų skoniuose. Norėdami tai ištaisyti, patyrę virėjai pataria skanėstą praturtinti ryškiu citrusinių vaisių skoniu. Mūsų recepte šiam tikslui buvo panaudotos apelsinų sultys ir žievelės.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
147 kcal.
Angliavandeniai
39 g
Alergenai: Ne
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.91/5 (32 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kriaušių uogienė Žingsnis 1
Nuluptas kriaušes supjaustykite kubeliais.

Žingsnis 2

Kriaušių uogienė Žingsnis 2
Smulkia tarka pašalinkite apelsino žievelę ir išspauskite sultis į indą.

Žingsnis 3

Kriaušių uogienė Žingsnis 3
Supjaustytas kriaušes sudėkite į puodą, suberkite cukrų, žievelę ir apelsinų sultis. Į puodą įpilkite pusę puodelio vandens. Uogienę statykite ant ugnies ir užvirinkite puodą. Tuomet puodą uždenkite dangčiu ir virkite uogienę ant silpnos ugnies 20-30 minučių, reguliariai maišydami.

Žingsnis 4

Kriaušių uogienė Žingsnis 4
Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir mikseriu susmulkinkite kriaušes, tada grąžinkite vaisių mišinį ant kaitlentės ir nuolat maišydami virkite dar 10 minučių.

Žingsnis 5

Kriaušių uogienė Žingsnis 5
Atvėsinkite keptuvės turinį, sudėkite uogienę į desertinę lėkštę ir patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos