Publikavimo data: 2024-04-09
Kriaušių uogienė
Kriaušių uogienė - delikatus skanėstas, kurį galima patiekti prie arbatos, naudoti kepant namuose arba tepti ant skrebučių. Pačios kriaušės neturi sodraus skonio ar aromato, jos išsiskiria tik lengvu saldumu ar rūgštumu. Todėl iš kai kurių vaisių pagaminta uogienė dažnai pasimeta kitų patiekalų skoniuose. Norėdami tai ištaisyti, patyrę virėjai pataria skanėstą praturtinti ryškiu citrusinių vaisių skoniu. Mūsų recepte šiam tikslui buvo panaudotos apelsinų sultys ir žievelės.
Žingsnis 1
Nuluptas kriaušes supjaustykite kubeliais.
Žingsnis 2
Smulkia tarka pašalinkite apelsino žievelę ir išspauskite sultis į indą.
Žingsnis 3
Supjaustytas kriaušes sudėkite į puodą, suberkite cukrų, žievelę ir apelsinų sultis. Į puodą įpilkite pusę puodelio vandens. Uogienę statykite ant ugnies ir užvirinkite puodą. Tuomet puodą uždenkite dangčiu ir virkite uogienę ant silpnos ugnies 20-30 minučių, reguliariai maišydami.
Žingsnis 4
Nuimkite keptuvę nuo ugnies ir mikseriu susmulkinkite kriaušes, tada grąžinkite vaisių mišinį ant kaitlentės ir nuolat maišydami virkite dar 10 minučių.
Žingsnis 5
Atvėsinkite keptuvės turinį, sudėkite uogienę į desertinę lėkštę ir patiekite.
Kategorijos