Publikavimo data: 2024-05-25
Brezelės su druska
"Bretzels" su druska - tai "B" raidės formos aromatingi rudos spalvos pratzeliai. Nuo XIV a. pradžios Vokietijoje bretelis yra kepėjų emblema ir dažnai vaizduojamas kepyklų ženkluose. Priklausomai nuo regiono, brezelio forma skiriasi. Paprastai brezelį sudaro kvietiniai miltai, mielės ir vanduo. Prieš kepimą brezeliai pamerkiami į kepimo sodos tirpalą, kad tešloje pradėtų skaidytis baltymai. Šis procesas trunka kelias sekundes ir suteikia gaminiui ypatingą traškią plutelę ir išskirtinę rudą spalvą.
Žingsnis 1
Išminkykite brezeliams skirtą tešlą. Į dubenį supilkite šiltą vandenį, suberkite sausas mieles ir cukrų. Išmaišykite ir palikite, kad ištirptų. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Sudėkite sviestą ir minkykite mišinį, kol susidarys trupiniai. Į jį supilkite vandenį ir mielių mišinį. Minkykite tešlą apie 10-15 minučių, kol taps vientisa. Sudėkite tešlą į dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 2 valandoms.
Žingsnis 2
Suvyniokite brezėles. Išminkykite tešlą ir padalykite į 6 lygias dalis. Kiekvieną gabalėlį ištempkite ir susukite į 60-80 cm ilgio dešrelę. Kiekvieną dešrelę susukite į brezelį, sukryžiuodami galus viduryje ir pritvirtindami galus prie tešlos dviem kilpomis, kad susidarytų "B" raidė.
Žingsnis 3
Panardinkite bernelius į sodos tirpalą. Dideliame puode ant didelės ugnies užvirinkite 2 litrus vandens ir įpilkite sodos tirpalo, maišykite, kol ištirps. Tada sumažinkite ugnį, kiekvieną brezelį paeiliui panardinkite į vandenį ir palaikykite 30 sekundžių. Per tą laiką jų tūris šiek tiek padidės. Praėjus šiam laikui, perkoškite bretkeles dantytu šaukštu ant popierinio rankšluosčio.
Žingsnis 4
Iškepkite brezelles. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite ant jos paruoštus bretkelius. Padarykite tešloje nedidelius įpjovimus ir apibarstykite breteles rupia jūros druska. Dėkite į įkaitintą 220 laipsnių orkaitę ir kepkite, kol bretkės įgaus auksinę spalvą, maždaug 15 minučių.
Kategorijos