Publikavimo data: 2024-05-20
Choux tešla eklerams
Atrodo, kad nepatyrusią namų šeimininkę gali išgąsdinti sudėtingas choux tešlos gaminimas, tačiau jei laikysitės visų šio paprasto eklerų tešlos recepto žingsnių, viskas pavyks iš pirmo karto, net ir tiems, kurie tešlą gamina pirmą kartą. Choux tešla naudinga ne tik eklerams, iš jos galima kepti pyragus, bandeles, profiteroles, avinukus ir net čeburekus. Šią tešlą galima paruošti iš anksto. Tiesiog perkelkite perteklių į indą, įdėkite į šaldiklį ir prireikus atšildykite.
Žingsnis 1
Ištirpinkite sviestą. Supjaustykite sviestą gabalėliais ir sudėkite į puodą. Į sviestą supilkite pieną, vandenį ir druską. Mišinį nuolat maišydami kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol sviestas visiškai ištirps. Mišinį užvirinkite.
Žingsnis 2
Suberkite miltus. Kai tik sviesto ir pieno mišinys pradeda virti, sumažinkite ugnį ir iš karto supilkite visus persijotus miltus. Mentele kruopščiai įmaišykite miltus į skystį. Tešla turi tapti lygi, vientisa ir atsiplėšti nuo keptuvės sienelių. Maišydami tešlą dar 1-2 minutes kaitinkite ant silpnos ugnies, kad miltai gerai susigertų. Nuimkite keptuvę nuo kaitlentės ir palikite tešlą atvėsti iki drungnos temperatūros.
Žingsnis 3
Įmuškite kiaušinius ir užminkykite tešlą. Į gilų dubenį įmuškite vištų kiaušinius ir plakite iki vientisos masės. Į šiltą tešlą įpilkite maždaug ketvirtadalį plaktų kiaušinių ir energingai išmaišykite. Kitą ketvirtadalį plaktų kiaušinių įpilkite tik tada, kai ankstesnis ketvirtadalis visiškai susijungs su tešla. Taip į tešlą įmaišykite visą kiaušinių mišinį. Choux tešla turi būti ne per skysta ar per tiršta, bet vientisa, glotni ir klampi.
Žingsnis 4
Norėdami pagaminti eklerus, kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir įspauskite choux tešlą, palikdami 2-3 cm atstumą tarp pyragėlių, nes kepdami jie padidės. Eklerus kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-35 minutes, kol įgaus auksinę plutelę.
Kategorijos