Publikavimo data: 2024-02-04
Manti tešla receptas
Mantas bus pavyzdinis tik tada, jei pagaminsite tinkamą tešlą. Ji turi būti elastinga, plona ir vientisa. Yra keletas svarbių patarimų, kad tešla būtų tobula. Pirma, gerai ją išminkykite, negailėkite jėgų, net jei pradės skaudėti rankas. Antra, būtinai leiskite jai "pailsėti" bent valandą.
Žingsnis 1
Paruoškite maistinę plėvelę.
Žingsnis 2
Į gilų dubenį persijokite miltus ir suberkite druską. Palaipsniui supilkite vandenį ir užminkykite tešlą. Iš pradžių minkykite šakute, paskui rankomis. Stebėkite vandens kiekį, kad tešla taptų lygi ir elastinga. Priklausomai nuo miltų, tešlai gali prireikti daugiau arba mažiau vandens, todėl įpilkite po truputį.
Žingsnis 3
Padėkite tešlą ant miltais pabarstyto stalo ir minkykite, kol taps vientisa.
Žingsnis 4
Iš tešlos iškočiokite rutulį, perkelkite į dubenį, uždenkite maistine plėvele ir 60 minučių padėkite į šaldytuvą.
Kategorijos