Cidonijos orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Cidonijos orkaitėje

Cidonijos yra viena seniausių kultūrų - jos pradėtos auginti maždaug prieš 4000 metų. Šiuo metu daugiausia svarainių užauginama Turkijoje. Įdomu tai, kad svarainiai neturi giminingų augalų, o 1/10 vaisių sudaro cukrus. Iš svarainių galima paruošti įvairių patiekalų - ir desertų, ir garnyrų prie mėsos. Labai sveikas ir skanus desertas gaminamas iš orkaitėje keptų svarainių su riešutais ir džiovintais vaisiais.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
148 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cidonijos orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite svarainius kepimui. Džiovintus vaisius nusausinkite, abrikosus supjaustykite kubeliais, suberkite graikinius riešutus, cukrų ir išmaišykite. Sudėkite svarainius vertikaliai į kepimo formą. Kiekvieną vaisių pripildykite cukraus, džiovintų vaisių ir graikinių riešutų mišiniu.

Žingsnis 2

Cidonijos orkaitėje Žingsnis 2
Iškepkite svarainius orkaitėje. Uždenkite vaisius viršūnėlėmis. Įdėkite formą į karštą orkaitę ir kepkite svarainius 40-60 minučių, kol suminkštės. Prieš patiekdami vaisius šiek tiek atvėsinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos