Publikavimo data: 2024-06-15
Cidonijos orkaitėje
Cidonijos yra viena seniausių kultūrų - jos pradėtos auginti maždaug prieš 4000 metų. Šiuo metu daugiausia svarainių užauginama Turkijoje. Įdomu tai, kad svarainiai neturi giminingų augalų, o 1/10 vaisių sudaro cukrus. Iš svarainių galima paruošti įvairių patiekalų - ir desertų, ir garnyrų prie mėsos. Labai sveikas ir skanus desertas gaminamas iš orkaitėje keptų svarainių su riešutais ir džiovintais vaisiais.
Žingsnis 1
Paruoškite svarainius kepimui. Džiovintus vaisius nusausinkite, abrikosus supjaustykite kubeliais, suberkite graikinius riešutus, cukrų ir išmaišykite. Sudėkite svarainius vertikaliai į kepimo formą. Kiekvieną vaisių pripildykite cukraus, džiovintų vaisių ir graikinių riešutų mišiniu.
Žingsnis 2
Iškepkite svarainius orkaitėje. Uždenkite vaisius viršūnėlėmis. Įdėkite formą į karštą orkaitę ir kepkite svarainius 40-60 minučių, kol suminkštės. Prieš patiekdami vaisius šiek tiek atvėsinkite.
Kategorijos