Cidonijos orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Cidonijos orkaitėje

Cidonijos yra viena seniausių kultūrų - jos pradėtos auginti maždaug prieš 4000 metų. Šiuo metu daugiausia svarainių užauginama Turkijoje. Įdomu tai, kad svarainiai neturi giminingų augalų, o 1/10 vaisių sudaro cukrus. Iš svarainių galima paruošti įvairių patiekalų - ir desertų, ir garnyrų prie mėsos. Labai sveikas ir skanus desertas gaminamas iš orkaitėje keptų svarainių su riešutais ir džiovintais vaisiais.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
148 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
20 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (6 bal.)

Žingsnis 1

Cidonijos orkaitėje Žingsnis 1
Paruoškite svarainius kepimui. Džiovintus vaisius nusausinkite, abrikosus supjaustykite kubeliais, suberkite graikinius riešutus, cukrų ir išmaišykite. Sudėkite svarainius vertikaliai į kepimo formą. Kiekvieną vaisių pripildykite cukraus, džiovintų vaisių ir graikinių riešutų mišiniu.

Žingsnis 2

Cidonijos orkaitėje Žingsnis 2
Iškepkite svarainius orkaitėje. Uždenkite vaisius viršūnėlėmis. Įdėkite formą į karštą orkaitę ir kepkite svarainius 40-60 minučių, kol suminkštės. Prieš patiekdami vaisius šiek tiek atvėsinkite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, vaisių desertai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 15 minučių, obuolių sezonas, receptų knyga

Kategorijos