Publikavimo data: 2024-06-15
Cidonijos raudonajame vyne
Cidonijos, dažnai vadinamos sausu obuoliu, skonis atsiskleis naujomis spalvomis, jei iš jų pagaminsite saldų desertą, pavyzdžiui, iškepsite cidonijos griežinėlius sausame raudonajame vyne. Vynas ne tik suteikia svarainiams neįprastą skonį, bet ir suminkština kietą vaisių minkštimą, todėl rūgštūs svarainiai virsta švelniu, burnoje tirpstančiu skanėstu. Be to, būtent kepant svarainiai atskleidžia savo ryškų ir stiprų skonį, kuris užpildys visą virtuvę.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Supjaustykite svarainius stambiais griežinėliais. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite medų, 50 ml vyno, cukrų ir prieskonius iki vientisos masės. Nedideliame puodelyje pašildykite likusį raudonąjį vyną, kol sušils, ir nukelkite nuo viryklės. Į puodą supilkite vyną, medų, cukrų ir prieskonių mišinį ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Iškepkite svarainius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių pagal Celsijų. Sudėkite svarainių skilteles į kepimo indą ir užpilkite saldžiu prieskoniniu vynu. Uždenkite formą dangčiu arba uždenkite folija ir 30 minučių pašaukite į karštą orkaitę.
Kategorijos