Cidonijų ir kornelijų kompotas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-10-23

Cidonijų ir kornelijų kompotas

Cidonijas gana sunku valgyti šviežias, nes šie vaisiai yra gana kieti ir sausi, tačiau tai nereiškia, kad jie visiškai nenaudingi. Priešingai, iš svarainių galima pasigaminti gardžios švelnios uogienės, saldžios uogienės, taip pat išvirti sodraus ir aromatingo kompoto. Puikus priedas prie svarainių bus šviežios raugerškio uogos, garsėjančios maloniu skoniu ir ryškiu kvapu. Citrinų sultys suteiks šiek tiek rūgštumo ir neįkyrų citrusinių vaisių kvapą.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
51 kcal.
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.71/5 (7 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cidonijų ir kornelijų kompotas Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Supjaustykite svarainius vidutinio storio griežinėliais. Į puodą supilkite vandenį, pastatykite ant didelės ugnies ir užvirinkite. Į verdantį vandenį suberkite cukrų ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Cidonijų ir kornelijų kompotas Žingsnis 2
Išvirkite kompotą. Į verdantį vandenį suberkite svarainių skilteles ir kankorėžius. Supilkite citrinos sultis ir suberkite kardamoną. Išmaišykite kompotą, uždenkite dangčiu ir vėl užvirinkite. Sumažinkite ugnį, atidarykite dangtį ir virkite kompotą dar 5-7 minutes. Palikite kompotą brinkti, kol visiškai atvės, tada perkoškite ir laikykite šaldytuve.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos