Publikavimo data: 2024-10-23
Cidonijų ir kornelijų kompotas
Cidonijas gana sunku valgyti šviežias, nes šie vaisiai yra gana kieti ir sausi, tačiau tai nereiškia, kad jie visiškai nenaudingi. Priešingai, iš svarainių galima pasigaminti gardžios švelnios uogienės, saldžios uogienės, taip pat išvirti sodraus ir aromatingo kompoto. Puikus priedas prie svarainių bus šviežios raugerškio uogos, garsėjančios maloniu skoniu ir ryškiu kvapu. Citrinų sultys suteiks šiek tiek rūgštumo ir neįkyrų citrusinių vaisių kvapą.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Supjaustykite svarainius vidutinio storio griežinėliais. Į puodą supilkite vandenį, pastatykite ant didelės ugnies ir užvirinkite. Į verdantį vandenį suberkite cukrų ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Išvirkite kompotą. Į verdantį vandenį suberkite svarainių skilteles ir kankorėžius. Supilkite citrinos sultis ir suberkite kardamoną. Išmaišykite kompotą, uždenkite dangčiu ir vėl užvirinkite. Sumažinkite ugnį, atidarykite dangtį ir virkite kompotą dar 5-7 minutes. Palikite kompotą brinkti, kol visiškai atvės, tada perkoškite ir laikykite šaldytuve.
Kategorijos