Publikavimo data: 2024-06-12
Cinamonai su medumi
"Cinnabons" - tai neįtikėtinai skanios cinamono bandelės, kurias pamėgo žmonės visame pasaulyje. Cinnabons pirmą kartą pasirodė Amerikoje to paties pavadinimo kepyklų tinkle "Cinnabon". Jie garsėja gardžiu skoniu ir cinamono aromatu. Tikslus cinamoninių bandelių gaminimo receptas laikomas paslaptyje. Tačiau tai jokiu būdu netrukdo jų pasigaminti namuose. Bėgant metams atsirado daugybė deserto rūšių. Paruoškite medumi glazūruotus cinamonėlius pagal šį receptą ir tikrai liksite patenkinti.
Žingsnis 1
Pašildykite pieną, kol jis sušils, ir supilkite į gilų dubenį. Suberkite cukrų, druską ir mieles. Viską išmaišykite ir palikite 15 minučių pakilti. Per šį laiką mišinys turėtų šiek tiek pakilti ir burbuliuoti.
Žingsnis 2
Įdėkite 50 g suminkštinto sviesto ir vištos kiaušinį. Viską atsargiai išmaišykite. Supilkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Minkykite tešlą, kol ji taps vientisa, elastinga ir neatitrūks nuo dubens sienelių. Suformuokite iš tešlos rutulį, įdėkite atgal į dubenį ir uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu. Palikite tešlą 1 valandą pakilti karštyje.
Žingsnis 4
Paruoškite įdarą. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite 125 g cukranendrių cukraus ir 2 šaukštus malto cinamono.
Žingsnis 5
Pabarstykite stalą miltais ir sudėkite ant jo paruoštą mielinę tešlą. Tešlą iškočiokite kočėlu į 5 mm storio sluoksnį. Tešlą patepkite suminkštintu sviestu. Ant viršaus tolygiai paskirstykite cinamono ir cukraus mišinį.
Žingsnis 6
Suvyniokite tešlą į ritinį. Paspauskite ritinio kraštą, kad kepdami kinrožės nesubyrėtų. Suktinuką supjaustykite į 6 dalis.
Žingsnis 7
Kepimo indą ištepkite sviestu ir sudėkite į jį produktus. Uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite 15 minučių kambario temperatūroje. Tuomet siųskite kinrožes kepti į 180 °C temperatūros orkaitę 30-40 minučių.
Žingsnis 8
Glajui gaminti puode sumaišykite 50 g sviesto, 2 valgomuosius šaukštus medaus ir 2 valgomuosius šaukštus cukranendrių cukraus. Glazūrą virkite ant silpnos ugnies retkarčiais pamaišydami apie 5-7 minutes. Glajus turi tapti vientisas ir šiek tiek sutirštėti. Nuimkite nuo ugnies.
Žingsnis 9
Užpilkite medaus glazūra ant cinnabonų ir šiek tiek atvėsinkite. Glajus sukietės ir bandelės geriau įsigers. Juos jau galima patiekti.
Žingsnis 10
Medaus kinrožės paruoštos. Gero apetito!
Kategorijos