Publikavimo data: 2024-06-12
Cinamonai su varške.
Cinnabons yra desertų pasaulio fenomenas. Šios nuostabios cinamono bandelės užkariavo daugelio širdis. Minkšta tešla, nuostabus cinamono skonis ir sūrio kremas - štai kodėl visi mėgsta cinamonines bandeles! Šiuo skanėstu galite mėgautis ne tik to paties pavadinimo kepyklų tinkle, bet ir pasigaminti patys namuose. Siūlome jums klasikinio sinnabonų varianto - su sūrio kremu - receptą. Jiems pagaminti reikės kreminio sūrio, pavyzdžiui, "Philadelphia" arba "kaimak".
Žingsnis 1
Pieną pašildykite, kol jis bus šiltas, bet ne per karštas. Maždaug 40 °C. Šiltą pieną supilkite į didelį dubenį. Suberkite sausas mieles ir 3 valgomuosius šaukštus cukraus ir išmaišykite. Leiskite mišiniui pastovėti 15 minučių, kad mielės suaktyvėtų.
Žingsnis 2
Kai mielės išbrinks, įmaišykite vištos kiaušinį ir persijotus miltus. Užminkykite tešlą. Minkykite ją tol, kol taps vientisa ir elastinga.
Žingsnis 3
Iš tešlos suformuokite rutulį. Uždenkite maistine plėvele arba švariu rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 1 valandai.
Žingsnis 4
Kai tešla pakils, suminkykite ją rankomis.
Žingsnis 5
Pabarstykite stalą miltais ir padėkite ant jo tešlą. Iškočiokite į 4-5 mm storio stačiakampį ir patepkite suminkštintu sviestu.
Žingsnis 6
Sumaišykite likusius 3 šaukštus cukranendrių cukraus ir 2 šaukštus cinamono. Apibarstykite tešlą cinamono ir cukraus mišiniu, kad tešla būtų tolygi.
Žingsnis 7
Suvyniokite tešlą į tvirtą ritinį. Tešlos kraštus patepkite vandeniu, kad tešla priliptų prie ritinio ir kinrožės nesuplyštų. Supjaustykite vyniotinį vienodais maždaug 3 cm pločio gabalėliais.
Žingsnis 8
Dėkite kinrožes ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu. Būtinai palikite vietos tarp gabalėlių, nes kepimo metu jie padidės. Jei naudojate paprastą kepimo pergamentą, patepkite jį sviestu arba augaliniu aliejumi. Kepkite kinrožes 35-40 minučių 180° temperatūros orkaitėje. Priklausomai nuo orkaitės, gali prireikti šiek tiek daugiau arba mažiau laiko.
Žingsnis 9
Kol kepa kinrožės, paruoškite sūrio glajų. Dubenyje suplakite varškę, pieną ir cukraus pudrą. Konsistencija turėtų priminti skystą grietinę.
Žingsnis 10
Užpilkite glajų ant gatavų cinnabons. Juos galima patiekti. Desertą pagal pageidavimą papuoškite šviežiomis mėtomis ir cukraus pudra. Gero apetito!
Kategorijos