Publikavimo data: 2025-08-18
Cinamono bandelės
Iškepti aromatingų bandelių nėra sunku. Šiame recepte papasakosiu, kaip greitai iškepti daug gražių bandelių.
Žingsnis 1
Pienas turi būti šiltas. Į stiklinę pieno įberkite 1 šaukštelį druskos, 1 šaukštelį cukraus ir mieles. Išmaišykite ir palikite maždaug 15 minučių. Stiklinėje bus tarsi mielių kepurėlė.
Žingsnis 2
Kol mielės kyla, į keptuvę supilkite cukrų ir persijokite miltus. Paimkite didelį puodą, nes tešla daug kils. Aš turiu 5 litrų talpos puodą. Jums gali prireikti mažiau miltų!
Žingsnis 3
Į puodą su cukrumi ir miltais įpilkite vanilino, 75 g suminkštinto margarino arba sviesto, 2 valgomuosius šaukštus saulėgrąžų aliejaus, 2-3 kiaušinius ir pieną su mielėmis. Viską išmaišykite.
Žingsnis 4
Užminkykite tešlą. Ji nustos lipti prie rankų. Tešla turi būti minkšta. Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą.
Žingsnis 5
Tešla pakilo per 1,5 valandos.
Žingsnis 6
Atskirai dubenyje sumaišykite 3 valgomuosius šaukštus cukraus ir 1,5 valgomojo šaukšto cinamono.
Žingsnis 7
Padalykite tešlą į dvi dalis. Tešlą iškočiokite į stačiakampį. Tešlą patepkite margarinu arba sviestu ir apibarstykite cukraus ir cinamono mišiniu. Suvyniokite tešlą. Užspauskite kraštą, kad bandelės neišsivyniotų.
Žingsnis 8
Paimkite siūlą ir supjaustykite jį maždaug 3 cm ilgio gabalėliais.
Žingsnis 9
Kepimo skardą patepkite saulėgrąžų aliejumi. Išdėliokite bandeles taip, kaip jums patinka. Palikite bandeles pastovėti apie 15 minučių. Įkaitinkite orkaitę iki 170 laipsnių. Išimkite bandeles iš orkaitės ir kepkite apie 20 minučių.
Kategorijos