Publikavimo data: 2025-08-20
Cinamono ir cukraus bandelės
Pagal šį receptą pagamintos bandelės taps jūsų firminiu patiekalu. Paprastas ir greitas receptas, pagal kurį visada iškepsite skanių kepinių.
Žingsnis 1
Paruoškite oparą. Į dubenį suberkite mieles, 1 šaukštą cukraus ir 3-4 šaukštus šilto pieno. Išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių. Raugas turi pakilti ir padidinti savo tūrį.
Žingsnis 2
Šiltą pieną supilkite į didelį puodą, sudėkite 2 kiaušinius, cukrų, druską, vaniliną, mikrobangų krosnelėje ištirpintą sviestą ir virtą oparą, išmaišykite silikonine mentele.
Žingsnis 3
Miltus suberkite persijodami. Visą miltų kiekį suberkite 3-4 kartus. Po kiekvieno miltų įmaišymo tešlą išmaišykite silikonine mentele.
Žingsnis 4
Rankomis suformuokite tešlos rutulį ir patepkite jį bei indo sieneles bet kokiu augaliniu aliejumi. Padėkite tešlą į šiltą vietą 1,5-2 valandoms, kad ji pakiltų ir taptų puri.
Žingsnis 5
Kai tešla pakils, padėkite ją ant silikoninio kilimėlio arba ant miltais pabarstyto stalo.
Žingsnis 6
Iškočiokite į stačiakampį, tešla turi būti 3-4 mm storio. Tolygiai aptepkite cinamono ir cukraus mišiniu, palikdami švarų, maždaug 2 cm, kraštą.
Žingsnis 7
Susukite į ritinį, užspauskite kraštus ir supjaustykite maždaug 3 cm pločio gabalėliais.
Žingsnis 8
Sudėkite bandeles į bet kokiu augaliniu aliejumi pateptą formą ir 20 minučių pašaukite į 190 laipsnių įkaitintą orkaitę.
Žingsnis 9
Išimkite paruoštas bandeles iš orkaitės ir uždengę švariu rankšluosčiu palaikykite 20 minučių, kol jos bus minkštos ir oro.
Kategorijos