Cinnabon su obuoliais ir rikota. pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Cinnabon su obuoliais ir rikota.

Obuolių ir cinamono derinį galima vadinti tikrai klasikiniu. Desertai ir pyragaičiai su šiuo įdaru visada bus naudingi arbatos vakarėliui ar šventei. Paruoškite cinamoninius saldainius pagal šį receptą ir nieko neprarasite. Saldžiarūgščiai obuoliai, kvapnus cinamonas ir švelnus rikotos glajus - ko dar reikia tobulam desertui? Galite naudoti bet kokius jums patinkančius obuolius. Granny Smith obuoliai puikiai tinka kepimui. Jei norite, rikotą galite pakeisti varške.
Gaminimo laikas
160 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
212 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
34 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4/5 (6 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cinnabon su obuoliais ir rikota. Žingsnis 1
Pašildykite pieną, kol jis sušils, ir supilkite į didelį gilų dubenį. Šviežias mieles sutrupinkite rankomis ir supilkite į šiltą pieną. Supilkite 3 valgomuosius šaukštus cukraus ir išmaišykite. Palikite mielių mišinį 10-15 minučių. Per tą laiką jis turėtų pakilti ir šiek tiek burbuliuoti. Į mielių mišinį įmaišykite ištirpintą sviestą ir persijotus miltus. Užminkykite elastingą tešlą, suformuokite rutulį ir įdėkite į dubenį. Uždenkite maistine plėvele ir palikite pakilti 1 valandą.

Žingsnis 2

Cinnabon su obuoliais ir rikota. Žingsnis 2
Nuluptus obuolius supjaustykite nedideliais 5-7 mm dydžio kubeliais.

Žingsnis 3

Cinnabon su obuoliais ir rikota. Žingsnis 3
Obuolius sudėkite į nedidelį dubenį. Įberkite 3 šaukštus cukranendrių cukraus ir 2 šaukštus malto cinamono. Išmaišykite. Įdaras paruoštas.

Žingsnis 4

Cinnabon su obuoliais ir rikota. Žingsnis 4
Paruoštą tešlą padėkite ant miltais pabarstyto stalo ir iškočiokite iki 5 mm storio. Ant tešlos tolygiu sluoksniu paskleiskite obuolius su cukrumi ir cinamonu.

Žingsnis 5

Cinnabon su obuoliais ir rikota. Žingsnis 5
Įdarytą tešlą susukite į glaudų ritinį ir supjaustykite į 6 dalis. Kepimo indą ištepkite sviestu. Sudėkite gabalėlius į formą. Kepkite kinrožes 30-40 min. 180 °C temperatūros orkaitėje.

Žingsnis 6

Cinnabon su obuoliais ir rikota. Žingsnis 6
Paruoškite sūrio glajų. Dubenyje išplakite rikotą, cukraus pudrą ir 50 ml pieno.

Žingsnis 7

Cinnabon su obuoliais ir rikota. Žingsnis 7
Šiek tiek atvėsinkite paruoštus kinrožes ir apšlakstykite sūrio glajumi.

Žingsnis 8

Cinnabon su obuoliais ir rikota. Žingsnis 8
Svarainiai su obuoliais ir rikota paruošti. Gero apetito!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos