Publikavimo data: 2024-06-12
Cinnabons su obuoliais
"Cinnabon" bandelės - visame pasaulyje žinomas skanėstas. Jos vilioja cinamono aromatu ir švelniu skoniu. Joms tiesiog neįmanoma atsispirti! Yra daugybė cinamono bandelių variantų. Jos skiriasi tešlos receptu, įdaru ir kremu. Pateikiame cinamoninių bandelių su karamelizuotais obuoliais ir cinamonu receptą. Desertą papildo švelnus kremas. Tokie kepiniai tikrai patiks jūsų svečiams ir namiškiams.
Žingsnis 1
Pieną pašildykite iki maždaug 40 °C temperatūros. Pienas turi būti ne per karštas, kitaip mielės žus. Supilkite pieną į didelį dubenį, suberkite 3 valgomuosius šaukštus cukraus ir mieles. Viską išmaišykite, uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite 15 minučių. Per tą laiką mielės suaktyvės ir mišinys pakils.
Žingsnis 2
Tada į mielių mišinį įmaišykite ištirpintą sviestą ir vištienos kiaušinį. Švelniai išmaišykite.
Žingsnis 3
Į skystus ingredientus suberkite 450 g persijotų miltų. Užminkykite tešlą. Gali prireikti šiek tiek daugiau miltų. Minkykite tešlą, kol ji pradės atsiplėšti nuo dubens sienelių. Gerai išminkykite tešlą, kad ji būtų vientisa ir elastinga. Suformuokite iš tešlos rutulį ir uždenkite maistine plėvele arba rankšluosčiu. Palikite tešlą šiltoje vietoje 1 valandai, kad pakiltų.
Žingsnis 4
Tuo tarpu paruoškite obuolių įdarą. Obuolius supjaustykite mažais kubeliais.
Žingsnis 5
Keptuvėje ištirpinkite 30 g sviesto. Sudėkite obuolius į keptuvę, pabarstykite cukranendrių cukrumi ir cinamonu. Išmaišykite. Troškinkite obuolius ant silpnos ugnies 5-7 minutes, kol cukrus ištirps ir apskrus. Nuimkite įdarą nuo ugnies.
Žingsnis 6
Kai tešla bus paruošta, padėkite ją ant miltais pabarstyto stalo. Tešlą iškočiokite 5 mm storio stačiakampio arba kvadrato formos lakštą. Ant tešlos viršaus lygiu sluoksniu sudėkite karamelizuotus obuolius.
Žingsnis 7
Įdarytą tešlą suvyniokite į tvirtą ritinį ir supjaustykite 3-4 cm pločio gabalėliais.
Žingsnis 8
Kepimo indą patepkite aliejumi arba sviestu. Į formą sudėkite kinrožes. Uždenkite rankšluosčiu arba maistine plėvele ir palikite pastovėti 15 minučių. Per tą laiką kinrožės turėtų šiek tiek padidėti. Tada kepkite orkaitėje 30-35 minutes.
Žingsnis 9
Kol keksiukai kepa, paruoškite kremą. Dideliame dubenyje išplakite 200 ml atšaldytos grietinėlės su cukraus pudra. Grietinėlės ilgai plakti nereikia, tik tiek, kad ji šiek tiek sutirštėtų.
Žingsnis 10
Paruoštus cinamonus užpilkite kremu ir patiekite. Gero apetito!
Kategorijos