Publikavimo data: 2024-04-14
Citrinų likeris
Komercinė likerių gamyba prasidėjo viduramžiais, kai alchemikai, gydytojai ir vienuoliai ieškojo gyvybės eliksyro. Dėl to buvo sukurta daugybė gerai žinomų likerių, tarp jų ir su religinių ordinų pavadinimais. Dabar tokio gėrimo galite įsigyti bet kurioje specializuotoje parduotuvėje. Paruošti skanų gėrimą galima ir namuose. Pavyzdžiui, likerį iš citrinų. Tiems, kurie nė karto negamino alkoholio namuose, reikėtų pradėti nuo šio recepto.
Žingsnis 1
Paruoškite citrinų likerio užpilą. Į stiklinį indą sudėkite citrinos žievelę ir sultis, supilkite degtinę. Išmaišykite, uždenkite dangteliu. Palikite savaitę tamsioje vėsioje vietoje.
Žingsnis 2
Po 7 dienų, kai tinktūra bus paruošta, paruoškite cukraus sirupą. Puode sumaišykite vandenį ir cukrų. Maišydami ant vidutinės ugnies užvirinkite. Virkite 1 minutę. Atvėsinkite.
Žingsnis 3
Paruoškite likerį. Citrinų tinktūrą perkoškite per 4 marlės sluoksnius. Sumaišykite su atvėsintu sirupu ir piltuvėliu supilkite į butelį.
Kategorijos