Citrinų likeris pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-14

Citrinų likeris

Komercinė likerių gamyba prasidėjo viduramžiais, kai alchemikai, gydytojai ir vienuoliai ieškojo gyvybės eliksyro. Dėl to buvo sukurta daugybė gerai žinomų likerių, tarp jų ir su religinių ordinų pavadinimais. Dabar tokio gėrimo galite įsigyti bet kurioje specializuotoje parduotuvėje. Paruošti skanų gėrimą galima ir namuose. Pavyzdžiui, likerį iš citrinų. Tiems, kurie nė karto negamino alkoholio namuose, reikėtų pradėti nuo šio recepto.
Gaminimo laikas
70 min.
Laikas virtuvėje
60 min.
Kalorijos
190 kcal.
Angliavandeniai
19 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, Riešutai
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.1/5 (21 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Citrinų likeris Žingsnis 1
Paruoškite citrinų likerio užpilą. Į stiklinį indą sudėkite citrinos žievelę ir sultis, supilkite degtinę. Išmaišykite, uždenkite dangteliu. Palikite savaitę tamsioje vėsioje vietoje.

Žingsnis 2

Citrinų likeris Žingsnis 2
Po 7 dienų, kai tinktūra bus paruošta, paruoškite cukraus sirupą. Puode sumaišykite vandenį ir cukrų. Maišydami ant vidutinės ugnies užvirinkite. Virkite 1 minutę. Atvėsinkite.

Žingsnis 3

Citrinų likeris Žingsnis 3
Paruoškite likerį. Citrinų tinktūrą perkoškite per 4 marlės sluoksnius. Sumaišykite su atvėsintu sirupu ir piltuvėliu supilkite į butelį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos