Publikavimo data: 2025-08-20
Citrusinių vaisių kompotas
Citrusinių vaisių kompoto skonis primena limonado skonį. Gėrimas ruošiamas kuo paprasčiau iš apelsinų, citrinų, mandarinų arba greipfrutų. Galite imti ir vienos rūšies vaisių, ir naudoti citrusinių vaisių mišinį. Svarbiausia, kad vaisiai būtų prinokę ir sultingi. Imkite sunkesnius apelsinus, rinkdamiesi citrinas atkreipkite dėmesį į odelės blizgesį. Mandarinai turėtų būti tvirti, o odelė minkšta. Ant prinokusio greipfruto neturėtų būti raukšlių.
Žingsnis 1
Pradėkite virti kompotą. Ant didelės ugnies užvirinkite vandenį, sudėkite apelsinų skilteles. Nemažindami ugnies, virkite vaisius 7-10 minučių. Suberkite cukrų, išmaišykite. Palikite virti 1-2 minutes, nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 2
Užvirinkite citrusinių vaisių kompotą. Į apelsinus sudėkite citrinos griežinėlius, uždenkite dangčiu ir palikite 5-10 minučių. Tada gėrimą perkoškite per smulkų sietelį.
Kategorijos