Cukrinės bandelės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-01

Cukrinės bandelės

Cukraus širdies bandelėms naudokite kokybišką sviestą be papildomų augalinių riebalų. Jo sudėtyje yra tik grietinėlės arba nenugriebto pieno. Tikro sviesto riebumas turi būti ne mažesnis kaip 72,5 %. Turėtumėte rinktis sviestą folijos pakuotėje arba nepermatomame pergamente - šios medžiagos apsaugo nuo saulės spindulių, kurie naikina vitaminus. Kepant sviestą galima pakeisti kokosų aliejumi, rafinuotu sviestu, margarinu arba dviguba grietinėle.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
315 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
44 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.79/5 (19 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Cukrinės bandelės Žingsnis 1
Toliau ruoškite raugą. Į dubenį supilkite šiltą vandenį, suberkite sausas mieles ir cukrų. Išmaišykite ir uždenkite dangčiu arba rankšluosčiu. Palikite mišinį šiltoje vietoje 15-20 minučių, kad mielės išbrinktų.

Žingsnis 2

Cukrinės bandelės Žingsnis 2
Paruoškite kiaušinių mišinį tešlai. Į atskirą dubenį supilkite kambario temperatūros pieną ir įmuškite 2 kiaušinius. Šakute arba plaktuvu suplakite kiaušinius ir sudėkite sviestą. Tada įberkite druskos ir kruopščiai išmaišykite.

Žingsnis 3

Cukrinės bandelės Žingsnis 3
Užminkykite bandelėms skirtą tešlą. Į kiaušinių mišinį įmaišykite mielių raugą. Palaipsniui įmaišykite miltus ir užminkykite tešlą. Tada įdėkite ją į gilų indą ar dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir padėkite šiltoje vietoje 30-40 minučių. Tešla turėtų padidėti 2 kartus. Prieš formuodami gaminius, išminkykite tešlą ir užminkykite lygią tešlą. Padalykite tešlą į 6-8 maždaug vienodas dalis.

Žingsnis 4

Cukrinės bandelės Žingsnis 4
Su cukrumi suformuokite ritinėlius. Paruoškite ištirpintą sviestą. Kiekvieną tešlos gabalėlį iškočiokite į maždaug 0,5-1 cm storio sluoksnį. Tada aptepkite sviestu. Pabarstykite cukrumi, nesiekiant krašto, susukite tešlą ir užspauskite kraštus. Jei kraštuose bus daug cukraus, bus sunku užspausti kraštus. Sulenkite vyniotinį per pusę ir sujungkite galus. Gautą tešlos gabalėlį sudėkite taip, kad užlenkimo įpjovos būtų šonuose. Padarykite vertikalų pjūvį viduryje, 1-2 cm nuo krašto, ir paskirstykite "širdelę".

Žingsnis 5

Cukrinės bandelės Žingsnis 5
Dėkite bandeles į orkaitę kepti. Paruoškite formą arba kepimo skardą, jos dugną išklokite kepimo popieriumi, folija arba sviestu pateptu pergamentu. Įdėkite formą į orkaitę ir kepkite bandeles 25 minutes 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos