Publikavimo data: 2024-06-08
Daigintų kviečių degtinė
Senovės Rusijoje iš daigintų kviečių gamintas samagonas. Be šio gėrimo neapsieidavo nė viena šventė. Jis populiarus ir šiandien. Gaminimo technologija reikalauja šiek tiek daugiau pastangų nei įprastas samagonas, tačiau sunkumų nesukelia. Svarbiausia naudoti kokybiškas žaliavas ir aiškiai laikytis instrukcijų. Pagrindinis raugas, atsakingas už virškinimą, yra daiginti grūdai. Grūdus geriau imti naujo derliaus, jų amžius turi būti ne jaunesnis kaip 2 mėnesiai ir ne senesnis kaip 1 metai. Seni grūdai blogai dygsta.
Žingsnis 1
Daiginkite grūdus. Kviečių grūdus nuplaukite po tekančiu vandeniu. Dėkite ant kepimo skardos, sluoksnio storis turi būti ne storesnis kaip 2 cm. Užpilkite šiltu vandeniu, kad skystis šiek tiek apsemtų grūdus. Palikite 2-3 dienas maždaug 20 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Daigai turėtų užaugti apie 2 cm.
Žingsnis 2
Paruoškite raugą. Užvirinkite vandenį, supilkite jį į 5 litrų talpos indą, suberkite cukrų ir išmaišykite. Palikite atvėsti. Temperatūra turėtų būti apie 30 laipsnių, t. y. šiek tiek šilta. Įdėkite praskiestų mielių. Supilkite daigintus grūdus. Uždenkite. Palaukite, kol mišinys nustos burbuliuoti. Po to atsargiai nukoškite skystį nuo grūdų.
Žingsnis 3
Distiliuokite sultinį. Praskieskite skystį ryazhenka, sumaišykite, distiliuokite ant distiliatoriaus. Pusę atskieskite vandeniu ir vėl distiliuokite.
Kategorijos