Daigintų kviečių degtinė pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Daigintų kviečių degtinė

Senovės Rusijoje iš daigintų kviečių gamintas samagonas. Be šio gėrimo neapsieidavo nė viena šventė. Jis populiarus ir šiandien. Gaminimo technologija reikalauja šiek tiek daugiau pastangų nei įprastas samagonas, tačiau sunkumų nesukelia. Svarbiausia naudoti kokybiškas žaliavas ir aiškiai laikytis instrukcijų. Pagrindinis raugas, atsakingas už virškinimą, yra daiginti grūdai. Grūdus geriau imti naujo derliaus, jų amžius turi būti ne jaunesnis kaip 2 mėnesiai ir ne senesnis kaip 1 metai. Seni grūdai blogai dygsta.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
120 min.
Kalorijos
93 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
23 g
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.14/5 (28 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Daigintų kviečių degtinė Žingsnis 1
Daiginkite grūdus. Kviečių grūdus nuplaukite po tekančiu vandeniu. Dėkite ant kepimo skardos, sluoksnio storis turi būti ne storesnis kaip 2 cm. Užpilkite šiltu vandeniu, kad skystis šiek tiek apsemtų grūdus. Palikite 2-3 dienas maždaug 20 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Daigai turėtų užaugti apie 2 cm.

Žingsnis 2

Daigintų kviečių degtinė Žingsnis 2
Paruoškite raugą. Užvirinkite vandenį, supilkite jį į 5 litrų talpos indą, suberkite cukrų ir išmaišykite. Palikite atvėsti. Temperatūra turėtų būti apie 30 laipsnių, t. y. šiek tiek šilta. Įdėkite praskiestų mielių. Supilkite daigintus grūdus. Uždenkite. Palaukite, kol mišinys nustos burbuliuoti. Po to atsargiai nukoškite skystį nuo grūdų.

Žingsnis 3

Daigintų kviečių degtinė Žingsnis 3
Distiliuokite sultinį. Praskieskite skystį ryazhenka, sumaišykite, distiliuokite ant distiliatoriaus. Pusę atskieskite vandeniu ir vėl distiliuokite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos