Publikavimo data: 2025-08-18
Dalgona cukraus saldainiai
Receptą įkvėpė televizijos serialas "Kalmarų žaidimas". Saldainius labai lengva pagaminti. Žaiskite žaidimą: pabandykite iš saldainių išpjauti figūrą taip, kad ji nesutrūkinėtų. Pralaimėjęs turės atlikti užduotį: pavyzdžiui, suvalgyti pipirą.
Žingsnis 1
Puode arba puode storu dugnu ant vidutinės ugnies pradėkite tirpinti cukrų. Cukrus pradės lydytis per 2 minutes. Kai tik cukrus pradės tirpti nuo dugno, pradėkite jį maišyti medine lazdele, kad greičiau ištirptų.
Žingsnis 2
Kai tik cukrus ištirps, jis pradės tamsėti. Būkite atsargūs: negalima leisti, kad jis perkeptų, nes kitaip jo skonis bus kartus. Kai tik pastebėsite, kad visas cukrus ištirpęs, nėra gumuliukų, o skystis yra rusvas, bet ne tamsiai rudas, nukelkite puodą nuo ugnies.
Žingsnis 3
Įberkite žiupsnelį druskos ir greitai, greitai išmaišykite. Keptuvėje prasidės cheminė reakcija, skystis taps tirštesnis ir šviesesnės spalvos.
Žingsnis 4
Neleisdami skysčiui sustingti, supilkite jį ant pergamento. Po 3 sekundžių prispauskite apvaliu dangteliu, kad išlygintumėte paviršių ir šiek tiek išlygintumėte saldainį. Formele nupieškite dizainą.
Žingsnis 5
Leiskite saldainiams visiškai atvėsti ir nuimkite juos nuo pergamento.
Kategorijos