Degtinė pagal Šaliapinskį pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Degtinė pagal Šaliapinskį

"Shalyapinsky" tipo degtinė - tai malonios konjako spalvos gėrimas su arbatos, citrinų ir lengvu pipirų aromatu. Yra dvi gėrimo kilmės versijos. Pagal pirmąją, šią degtinę vartojo operos dainininkas Fiodoras Šaliapinas po savo koncertų. Anot kitos, tinktūra taip dirgina gerklę, kad ją išgėręs žmogus savo jausmus išreiškia garsiu bosu. Šaliapinskio degtinės stiprumas priklauso nuo alkoholio bazės. Tai gali būti degtinė, brogos arba skiestas alkoholis.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
232 kcal.
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 4.5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Degtinė pagal Šaliapinskį Žingsnis 1
Paruoškite gėrimą. Į indą sudėkite citrinos žievelę, arbatą, raudonuosius ir juoduosius pipirus, fruktozę. Supilkite ingredientus su alkoholio pagrindu, uždarykite dangtelį. Gėrimą 3 dienas laikykite tamsioje vietoje.

Žingsnis 2

Degtinė pagal Šaliapinskį Žingsnis 2
Filtruokite degtinę Šaliapinsko būdu. Praėjus nurodytam laikui, perkoškite gėrimą per medvilninį diską ir 3 marlės sluoksnius. Supilkite į butelį ir laikykite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos