Degtinės duona pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Degtinės duona

Pirmoji degtinė atsirado XI a. persų gydytojo Ar-Razi dėka, kuris skystį naudojo tik medicininiais tikslais. Alkoholis į Rusiją buvo atgabentas trimis šimtmečiais vėliau. Šiandien duonos degtinė pagrįstai laikoma nacionaliniu produktu. Pagal tradicinį receptą gėrimas gaminamas iš aukščiausios rūšies kviečių. Ilgai primygtinai reikalaujama, fermentuojama, filtruojama ir kt. Pagaminti tokią degtinę gali būti paprasčiau. Ji išlaiko tą patį sodrų duonos aromatą ir skonį.
Gaminimo laikas
21610 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
238 kcal.
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Degtinės duona Žingsnis 1
Paruoškite duonos degtinę. Sudėkite duoną į indą, užpilkite degtine. Uždenkite dangčiu. Nuneškite į tamsią vietą ir palaikykite 3-5 dienas.

Žingsnis 2

Degtinės duona Žingsnis 2
Gėrimą perkoškite. Šiam tikslui tinka sietelis, celiulioziniai audiniai, kavos filtras. Į perkoštą skystį supilkite cukrų ir vėl palikite 5-10 dienų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos