Publikavimo data: 2025-08-20
Desertas su baltuoju šokoladu ir mandarinais
Skanus desertas su mandarinais, baltuoju šokoladu ir plakta grietinėle. Jis ruošiamas labai paprastai. Nepaisant to, kad sudėtyje yra grietinėlės ir baltojo šokolado, skanėstas yra mažai kaloringas. Ir visa tai dėl daugybės sultingų mandarinų. Vietoj grietinėlės galite naudoti neriebų jogurtą, tada desertas išeis dar sveikesnis. Toks skanėstas ypač aktualus žiemą, kai parduotuvių lentynose atsiranda prinokusių skanių mandarinų.
Žingsnis 1
Baltąjį šokoladą sulaužykite mažais gabalėliais ir sudėkite į gilų stiklinį dubenį. Šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje arba mikrobangų krosnelėje. Kai šokoladas visiškai ištirps, išmaišykite ir šiek tiek atvėsinkite.
Žingsnis 2
Kol šokoladas aušta, mandarinus padalykite į atskiras skilteles. Atsargiai pašalinkite kauliukus ir likusią baltą plėvelę nuo kiekvieno griežinėlio.
Žingsnis 3
Išplakite grietinėlę su cukrumi iki oro standumo. Dabar laikas surinkti desertą. Šaukštu ištirpintą baltąjį šokoladą išpilstykite į stiklines arba desertines taures.
Žingsnis 4
Tada sluoksniuokite mandarinų skilteles ir plaktą grietinėlę (keletą mandarinų skiltelių palikite papuošimui). Viršutinį deserto sluoksnį turėtų sudaryti plakta grietinėlė. Likusius mandarinų griežinėlius supjaustykite nedideliais gabalėliais ir jais papuoškite desertą. Atlikta!
Kategorijos