Publikavimo data: 2025-08-17
Duona keptuvėje
Šiame recepte pateiktos gardžios purios duonos nereikia kepti.
Žingsnis 1
Į šiltą pieną supilkite mieles, druską, cukrų. Išmaišykite. Sudėkite minkštą sviestą ir kiaušinį. Išmaišykite. Tada suberkite persijotus miltus. Užminkykite minkštą, elastingą tešlą.
Žingsnis 2
Uždenkite tešlą maistine plėvele ir 1 valandą padėkite šiltoje vietoje.
Žingsnis 3
Pakilusią tešlą padalykite į 4 lygias dalis.
Žingsnis 4
Suformuokite ritinėlius. Uždenkite juos rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje dar 30 minučių.
Žingsnis 5
Įkaitinkite keptuvę. Ant jos uždėkite pergamentinio popieriaus gabalėlį.
Žingsnis 6
Sudėkite bandeles ant keptuvės ir uždenkite dangčiu. Kepkite po 10-15 minučių iš kiekvienos pusės, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 7
Apverskite į kitą pusę.
Žingsnis 8
Tada atvėsinkite iki kambario temperatūros ir galite patiekti.
Kategorijos