Publikavimo data: 2024-02-04
Duona orkaitėje receptas
Net pati skaniausia ir brangiausia parduotuvėje pirkta duona neprilygsta namie keptai duonai. Kitas dalykas - mintis eiti į parduotuvę atrodo daug realesnė nei kepimas. Tačiau mes radome išeitį, parinkę jums receptą, kuris turėtų kuo labiau palengvinti pasiruošimo procesą. Svarbi pastaba: duonos kokybė priklausys ne tik nuo recepto. Svarbu, kad būtumėte gerai nusiteikę, tada viskas pavyks!
Žingsnis 1
Šiek tiek pašildykite vandenį. Mieles užpilkite 50 ml vandens ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių.
Žingsnis 2
Miltus persijokite į dubenį, suberkite druską, cukrų, mieles ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Į miltų mišinį supilkite likusį vandenį ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 4
Uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 40 minučių.
Žingsnis 5
Perkelkite tešlą ant stalo, išminkykite ją, susukite į rutulį ir palikite po rankšluosčiu dar 40 minučių.
Žingsnis 6
Kepimo indo dugną ir šonus ištepkite augaliniu aliejumi. Perkelkite tešlą į formą, uždenkite rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje dar 30 minučių.
Žingsnis 7
Kepkite duoną įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių.
Kategorijos