Džiovintos slyvos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Džiovintos slyvos

Šis patiekalas yra toks skanus, kad kartą paragavę negalėsite sustoti.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
150 kcal.
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.31/5 (13 bal.)

Žingsnis 1

Džiovintos slyvos Žingsnis 1
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite slyvas pjautine puse į viršų. Atskirame dubenyje sumaišykite visus prieskonius ir druską. Šiuo mišiniu gausiai pabarstykite slyvas ir švelniai apšlakstykite jas vos keliais lašais alyvuogių aliejaus.

Žingsnis 2

Džiovintos slyvos Žingsnis 2
Įkaitinkite orkaitę iki 60 °C temperatūros. Dėkite skardą su slyvomis į orkaitę. Geriausia palikti šiek tiek pravertas dureles ir pasirinkti ventiliatoriaus režimą, jei toks yra. Taip slyvos bus ne iškeptos, o išdžiovintos, tarsi tai darytumėte po saule gryname ore. Palikite 5-6 valandas.

Žingsnis 3

Išvirusias slyvas sudėkite į švarų stiklainį, pakaitomis sluoksniuodami griežinėliais supjaustytas česnako skilteles. Tada užpilkite alyvuogių aliejumi, įsitikinkite, kad nėra oro ertmių.

Žingsnis 4

Palikite šaldytuve 1-2 savaites. Jei neketinate laikyti šaldytuve, įpilkite vyno acto.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, vaisių desertai, paprasta, valgyti bendrus alergenus, per 15 minučių, obuolių sezonas, receptų knyga

Kategorijos