Džiovintos slyvos pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Džiovintos slyvos

Šis patiekalas yra toks skanus, kad kartą paragavę negalėsite sustoti.
Gaminimo laikas
180 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
150 kcal.
Riebalai
12 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.31/5 (13 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Džiovintos slyvos Žingsnis 1
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite slyvas pjautine puse į viršų. Atskirame dubenyje sumaišykite visus prieskonius ir druską. Šiuo mišiniu gausiai pabarstykite slyvas ir švelniai apšlakstykite jas vos keliais lašais alyvuogių aliejaus.

Žingsnis 2

Džiovintos slyvos Žingsnis 2
Įkaitinkite orkaitę iki 60 °C temperatūros. Dėkite skardą su slyvomis į orkaitę. Geriausia palikti šiek tiek pravertas dureles ir pasirinkti ventiliatoriaus režimą, jei toks yra. Taip slyvos bus ne iškeptos, o išdžiovintos, tarsi tai darytumėte po saule gryname ore. Palikite 5-6 valandas.

Žingsnis 3

Išvirusias slyvas sudėkite į švarų stiklainį, pakaitomis sluoksniuodami griežinėliais supjaustytas česnako skilteles. Tada užpilkite alyvuogių aliejumi, įsitikinkite, kad nėra oro ertmių.

Žingsnis 4

Palikite šaldytuve 1-2 savaites. Jei neketinate laikyti šaldytuve, įpilkite vyno acto.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos