Publikavimo data: 2024-06-08
Džiovintos slyvos
Šis patiekalas yra toks skanus, kad kartą paragavę negalėsite sustoti.
Žingsnis 1
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite slyvas pjautine puse į viršų. Atskirame dubenyje sumaišykite visus prieskonius ir druską. Šiuo mišiniu gausiai pabarstykite slyvas ir švelniai apšlakstykite jas vos keliais lašais alyvuogių aliejaus.
Žingsnis 2
Įkaitinkite orkaitę iki 60 °C temperatūros. Dėkite skardą su slyvomis į orkaitę. Geriausia palikti šiek tiek pravertas dureles ir pasirinkti ventiliatoriaus režimą, jei toks yra. Taip slyvos bus ne iškeptos, o išdžiovintos, tarsi tai darytumėte po saule gryname ore. Palikite 5-6 valandas.
Žingsnis 3
Išvirusias slyvas sudėkite į švarų stiklainį, pakaitomis sluoksniuodami griežinėliais supjaustytas česnako skilteles. Tada užpilkite alyvuogių aliejumi, įsitikinkite, kad nėra oro ertmių.
Žingsnis 4
Palikite šaldytuve 1-2 savaites. Jei neketinate laikyti šaldytuve, įpilkite vyno acto.
Kategorijos