Publikavimo data: 2024-06-08
Džiovintų vaisių kompotas multicooker keptuvėje
Džiovintų vaisių kompotas laikomas tradiciniu gėrimu Rusijoje, Armėnijoje ir Rytų Europoje. Iš pradžių jis buvo vadinamas uzvar nuo žodžio "virti" ir buvo ruošiamas tik šventinėmis dienomis. Yra daug kompoto paruošimo variantų. Labai apetitiškas yra džiovintų kriaušių, obuolių, slyvų gėrimas. Kad vaisiai maksimaliai atskleistų savo skonį ir aromatą, kompotą verta virti daugiaryžyje. Po sandariai uždarytu dangčiu lėtai verdant kompotas gaunasi labai sotus ir skanus.
Žingsnis 1
Paruoškite džiovintų vaisių kompotą "Multicooker" keptuvėje. Džiovintus vaisius sudėkite į indą, užpilkite verdančiu vandeniu. Įjunkite "troškinimo" arba "troškinimo" režimą 40 minučių.
Žingsnis 2
Baigkite virti kompotą. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos, į kompotą suberkite cukrų ir citrinos rūgštį ir išmaišykite. Baigę virti, palikite kompotą pastovėti dar 10-15 minučių.
Kategorijos