Džiovintų vaisių kompotas multicooker keptuvėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Džiovintų vaisių kompotas multicooker keptuvėje

Džiovintų vaisių kompotas laikomas tradiciniu gėrimu Rusijoje, Armėnijoje ir Rytų Europoje. Iš pradžių jis buvo vadinamas uzvar nuo žodžio "virti" ir buvo ruošiamas tik šventinėmis dienomis. Yra daug kompoto paruošimo variantų. Labai apetitiškas yra džiovintų kriaušių, obuolių, slyvų gėrimas. Kad vaisiai maksimaliai atskleistų savo skonį ir aromatą, kompotą verta virti daugiaryžyje. Po sandariai uždarytu dangčiu lėtai verdant kompotas gaunasi labai sotus ir skanus.
Gaminimo laikas
65 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
37 kcal.
Angliavandeniai
9 g

Ingredientai (5)

Porcijos
8
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.8/5 (5 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Džiovintų vaisių kompotas multicooker keptuvėje Žingsnis 1
Paruoškite džiovintų vaisių kompotą "Multicooker" keptuvėje. Džiovintus vaisius sudėkite į indą, užpilkite verdančiu vandeniu. Įjunkite "troškinimo" arba "troškinimo" režimą 40 minučių.

Žingsnis 2

Džiovintų vaisių kompotas multicooker keptuvėje Žingsnis 2
Baigkite virti kompotą. Likus 10 minučių iki virimo pabaigos, į kompotą suberkite cukrų ir citrinos rūgštį ir išmaišykite. Baigę virti, palikite kompotą pastovėti dar 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos

Antrieji patiekalaiAntrieji patiekalai