Publikavimo data: 2024-06-24
Eggnog
Eggnog - tai desertinis gėrimas iš kiaušinių, pieno ir grietinėlės su prieskoniais, dažnai ruošiamas per Kalėdas. Tradicinis eggnog gaminamas su romu, viskiu arba likeriu. Šio populiaraus žiemos gėrimo tėvyne laikoma Škotija. Tačiau Rytų Europoje yra panašaus gėrimo, vadinamo eggnog.
Žingsnis 1
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Naudokite tik trynius.
Žingsnis 2
Supilkite cukrų į trynius ir išmaišykite. Naudokite plaktuvą.
Žingsnis 3
Puodą su pienu statykite ant silpnos ugnies, suberkite cinamoną, gvazdikėlius, muskatą ir vanilę. Mišinį užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.
Žingsnis 4
Lėtai supilkite kiaušinių masę į pieną ir prieskonius, nuolat maišydami plaktuvu. Pastatykite keptuvę ant ugnies ir virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Supilkite grietinėlę ir virkite dar porą minučių. Pabaigoje supilkite romą.
Žingsnis 5
Supilkite kiaušinių kokteilį į stiklines. Mėgaukitės šiltu kalėdiniu gėrimu. Jei norite patiekti šaltą, atvėsinkite ir atšaldykite šaldytuve. Kiekvieną gėrimą pagal skonį papuoškite konditerine plakta grietinėle.
Kategorijos