Eggnog pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-24

Eggnog

Eggnog - tai desertinis gėrimas iš kiaušinių, pieno ir grietinėlės su prieskoniais, dažnai ruošiamas per Kalėdas. Tradicinis eggnog gaminamas su romu, viskiu arba likeriu. Šio populiaraus žiemos gėrimo tėvyne laikoma Škotija. Tačiau Rytų Europoje yra panašaus gėrimo, vadinamo eggnog.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
184 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
8 g
Angliavandeniai
14 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.82/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Eggnog Žingsnis 1
Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Naudokite tik trynius.

Žingsnis 2

Eggnog Žingsnis 2
Supilkite cukrų į trynius ir išmaišykite. Naudokite plaktuvą.

Žingsnis 3

Eggnog Žingsnis 3
Puodą su pienu statykite ant silpnos ugnies, suberkite cinamoną, gvazdikėlius, muskatą ir vanilę. Mišinį užvirinkite ir nukelkite nuo ugnies.

Žingsnis 4

Eggnog Žingsnis 4
Lėtai supilkite kiaušinių masę į pieną ir prieskonius, nuolat maišydami plaktuvu. Pastatykite keptuvę ant ugnies ir virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Supilkite grietinėlę ir virkite dar porą minučių. Pabaigoje supilkite romą.

Žingsnis 5

Eggnog Žingsnis 5
Supilkite kiaušinių kokteilį į stiklines. Mėgaukitės šiltu kalėdiniu gėrimu. Jei norite patiekti šaltą, atvėsinkite ir atšaldykite šaldytuve. Kiekvieną gėrimą pagal skonį papuoškite konditerine plakta grietinėle.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos