Publikavimo data: 2024-06-22
Erdvios sluoksniuotos tešlos bandelės
Sluoksniuotos bandelės, panašios į kruasanus, ruošiamos paprastai, iš turimų ingredientų, ir jos būna švelnios, erdvios, lengvos, minkštos ir labai, labai skanios. Jas galima gaminti su virinto sutirštinto pieno, šokolado, tirštos uogienės ar sūrio įdaru.
Žingsnis 1
Mieles ištirpinkite šiltame piene, suberkite cukrų, druską, kiaušinį ir išmaišykite. Supilkite persijotus miltus, išmaišykite ir sudėkite minkštą sviestą. Užminkykite lygią, elastingą tešlą. Padalykite tešlą į 9 lygias dalis. Kiekvieną gabalėlį suapvalinkite, uždenkite maistine plėvele ir palikite 10-15 minučių.
Žingsnis 2
Tada kiekvieną gabalėlį iškočiokite į apvalią 18-20 cm skersmens duoną, pabarstydami stalą ir tešlą miltais.
Žingsnis 3
Tada kiekvieną plokštainį patepkite sviestu ir sudėkite vieną ant kito. Paskutinės plokštainio duonos sviestu nesutepkite. Suvyniokite plokštainį į maistinę plėvelę, padėkite ant lėkštės ir 30 minučių padėkite į šaldiklį.
Žingsnis 4
Tada stalą ir pyragų krūvą pabarstykite miltais ir iškočiokite į didelį 40-42 cm skersmens apskritimą. Supjaustykite jį į 12 segmentų, kiekvieno segmento galą susukite kočėlu, kad galas būtų plonesnis, ir susukite į ritinį.
Žingsnis 5
Sudėkite bandeles ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, viršūnėle į apačią, uždenkite ir palikite pakilti. Pakilusias bandeles aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite 190 °C temperatūroje 15-17 minučių, kol paruduos.
Kategorijos