Publikavimo data: 2024-06-22
                Erdvios sluoksniuotos tešlos bandelės
                                
                    Sluoksniuotos bandelės, panašios į kruasanus, ruošiamos paprastai, iš turimų ingredientų, ir jos būna švelnios, erdvios, lengvos, minkštos ir labai, labai skanios. Jas galima gaminti su virinto sutirštinto pieno, šokolado, tirštos uogienės ar sūrio įdaru.
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                                        
                        Žingsnis 1
                        
                        Mieles ištirpinkite šiltame piene, suberkite cukrų, druską, kiaušinį ir išmaišykite. Supilkite persijotus miltus, išmaišykite ir sudėkite minkštą sviestą. Užminkykite lygią, elastingą tešlą. Padalykite tešlą į 9 lygias dalis. Kiekvieną gabalėlį suapvalinkite, uždenkite maistine plėvele ir palikite 10-15 minučių.
                     
                                        
                        Žingsnis 2
                        
                        Tada kiekvieną gabalėlį iškočiokite į apvalią 18-20 cm skersmens duoną, pabarstydami stalą ir tešlą miltais.
                     
                                        
                        Žingsnis 3
                        
                        Tada kiekvieną plokštainį patepkite sviestu ir sudėkite vieną ant kito. Paskutinės plokštainio duonos sviestu nesutepkite. Suvyniokite plokštainį į maistinę plėvelę, padėkite ant lėkštės ir 30 minučių padėkite į šaldiklį.
                     
                                        
                        Žingsnis 4
                        
                        Tada stalą ir pyragų krūvą pabarstykite miltais ir iškočiokite į didelį 40-42 cm skersmens apskritimą. Supjaustykite jį į 12 segmentų, kiekvieno segmento galą susukite kočėlu, kad galas būtų plonesnis, ir susukite į ritinį.
                     
                                        
                        Žingsnis 5
                        
                        Sudėkite bandeles ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos, viršūnėle į apačią, uždenkite ir palikite pakilti. Pakilusias bandeles aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite 190 °C temperatūroje 15-17 minučių, kol paruduos.
                     
                                     
                                
                
                                
                
                
                    
Kategorijos