Publikavimo data: 2024-10-23
Ežiai su kalinais
Ežiukai su kalina - tai apetitą žadinantis karštas patiekalas, kurį sudaro švelni mėsa ir saldžiarūgštis padažas, paruoštas iš uogų ir aromatinių prieskonių. Šis patiekalas ne tik įdomus skonio derinys, bet ir labai naudingas sveikatai. Kalina ne tik mažina cukraus kiekį kraujyje, bet ir padeda susidoroti su virškinimo organų ligomis, taip pat gydo hipertenziją. Beje, šio augalo uogas slavai nuo seno siejo su meile ir ištikimybe, apie jas buvo dainuojamos dainos ir legendos.
Žingsnis 1
Padarykite pagrindą ežiukams. Sumaišykite maltą mėsą su svogūnais, ryžiais, morkomis ir susmulkintomis 3 skiltelėmis česnako. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Paruoškite ežiukus. Iš maltos mėsos suformuokite vienodo dydžio rutuliukus. Atsargiai sudėkite juos į garų formelę. Kepkite patiekalą 30-40 minučių.
Žingsnis 3
Pradėkite ruošti padažą. Paruoštas uogas supilkite į puodą ir pastatykite ant silpnos ugnies. Tada supilkite į uogas vandenį ir palaukite, kol pradės burbuliuoti. Po to sumažinkite ugnį ir 10 minučių troškinkite kalakutieną, retkarčiais pamaišydami. Perpilkite uogas į sietelį, sudėkite virš puodo ir švelniai paspauskite šaukštu, kad tyrė atsiskirtų nuo kauliukų. Tada padažą vėl pastatykite ant ugnies.
Žingsnis 4
Baigti gaminti. Į puode esančias uogas suberkite susmulkintas žoleles ir 2 susmulkintas česnako skilteles. Suberkite cukrų, kalendrą, pipirus ir druską ir gerai išmaišykite. Palaikykite padažą ant silpnos ugnies dar 5 minutes, užvirinkite ir nukelkite nuo viryklės. Leiskite visiškai atvėsti ir supilkite į dubenį.
Kategorijos