Publikavimo data: 2024-09-21
Gaivus moliūgų ir gervuogių kompotas
Karštuoju metų laiku visi pradeda ruošti įvairias vėsinančias arbatas, kompotus ir limonadus, nes tai geriausias būdas pabėgti nuo alinančio karščio. Ieškodami įdomaus recepto, galite susidurti ir su visai klasikine mėtų arbata, ir su kažkuo ekstravagantišku. Tai neįprastas gaivinantis kompotas iš moliūgų ir juodųjų serbentų ežiuolės, kuris tiesiog atveria duris į visiškai kitokį pasaulį.
Žingsnis 1
Moliūgą supjaustykite mažais maždaug 1x1 cm dydžio kubeliais. Sudėkite moliūgą į ąsotį, suberkite avietes ir gervuoges, užpilkite verdančiu vandeniu ir leiskite šiek tiek pakaitinti.
Žingsnis 2
Po valandos, kai uogos ir moliūgai prisitrauks sulčių, kompotą perkoškite per sūrmaišį ir supilkite į puodą. Ant vidutinės ugnies 1-2 minutes pavirkite kompotą, tada suberkite cukrų ir nukelkite nuo viryklės.
Kategorijos