Gaivus moliūgų ir gervuogių kompotas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-09-21

Gaivus moliūgų ir gervuogių kompotas

Karštuoju metų laiku visi pradeda ruošti įvairias vėsinančias arbatas, kompotus ir limonadus, nes tai geriausias būdas pabėgti nuo alinančio karščio. Ieškodami įdomaus recepto, galite susidurti ir su visai klasikine mėtų arbata, ir su kažkuo ekstravagantišku. Tai neįprastas gaivinantis kompotas iš moliūgų ir juodųjų serbentų ežiuolės, kuris tiesiog atveria duris į visiškai kitokį pasaulį.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
113 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
29 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.94/5 (33 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gaivus moliūgų ir gervuogių kompotas Žingsnis 1
Moliūgą supjaustykite mažais maždaug 1x1 cm dydžio kubeliais. Sudėkite moliūgą į ąsotį, suberkite avietes ir gervuoges, užpilkite verdančiu vandeniu ir leiskite šiek tiek pakaitinti.

Žingsnis 2

Gaivus moliūgų ir gervuogių kompotas Žingsnis 2
Po valandos, kai uogos ir moliūgai prisitrauks sulčių, kompotą perkoškite per sūrmaišį ir supilkite į puodą. Ant vidutinės ugnies 1-2 minutes pavirkite kompotą, tada suberkite cukrų ir nukelkite nuo viryklės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos