Publikavimo data: 2025-08-17
Galetės su sezamo sėklomis ir sėklomis
Dietologijoje dažnai rekomenduojama šviežius kepinius pakeisti galetėmis arba džiūvėsėliais. Galetės gali būti naudojamos pusryčiams, pietums ir vakarienei. Dėl savo sudėties jie yra ne tik nekenksmingi figūrai ir kūnui, bet ir naudingi. Saulėgrąžų branduoliai ir sezamo sėklos suteikia galetėms sodrų skonį, pripildo jas naudingomis medžiagomis, jas galima naudoti kaip papildomą užkandį.
Žingsnis 1
Vandenį, krakmolą, aliejų ir kiaušinį gerai išmaišykite. Persijokite miltus, suberkite kepimo miltelius, druską ir cukrų. Viską išmaišykite. Į persijotus miltus įmaišykite krakmolo mišinį. Kruopščiai išmaišykite.
Žingsnis 2
Mišinį maišykite tol, kol gausite tvirtą tešlą, kurią galima iškočioti.
Žingsnis 3
Tešlą iškočiokite plonu sluoksniu ir dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi. Nelygius kraštus nupjaukite. Viršų patepkite plaktu kiaušiniu.
Žingsnis 4
Tolygiai paskirstykite saulėgrąžų ir sezamo sėklas ant iškočiotos tešlos paviršiaus. Grūdelius į viršų įspauskite kočėlu. Peiliu supjaustykite tešlą kvadratėliais. Dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę 15 minučių.
Kategorijos