Publikavimo data: 2025-08-17
Gausūs spagečiai carbonara su vištiena
Carbonara - tai makaronų, tiksliau, spagečių, variantas, kai į virtus spagečius dedama padažo iš trynių, grietinėlės ir tarkuoto kietojo sūrio, taip pat kepintos šoninės ir česnako. Padažas gaminamas iš žalių trynių, kurie išverda, kai sumaišomi su karštais, ką tik išvirtais spagečiais. Šis gaminimo būdas, žinoma, yra gana kaloringas, tačiau labai skanus ir reikalauja minimalaus laiko sąnaudų - padažas ir šoninė bus paruošti, kol bus verdami makaronai. Paruoškite spagečius carbonara, į keptuvę su šonine įdėdami vištienos filė - švelnus kreminis padažo skonis su traškia šonine ir sultinga mėsa nepaliks abejingų.
Žingsnis 1
Į įkaitintą keptuvę su augaliniu aliejumi sudėkite smulkintą česnaką ir kaitinkite 1 minutę, sudėkite šoninę ir kepkite, kol ji taps auksinė. Tada sudėkite griežinėliais supjaustytą vištieną, pagardinkite pipirais ir kepkite 15 minučių, nuolat maišydami, kad mėsa paruduotų, bet nesudegtų.
Žingsnis 2
Tuo tarpu ant viryklės pastatykite puodą su vandeniu (kiekvienam 100 g sausų spagečių - 1 litras vandens) ir užvirinkite vandenį. Įberkite druskos ir įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus, kad spagečiai nesuliptų. Į vandenį sudėkite sveikus arba, jei norite, gabalėliais supjaustytus spagečius ir virkite tiek laiko, kiek nurodyta ant pakuotės.
Žingsnis 3
Nedideliame dubenyje iki vientisos masės sumaišykite grietinėlę ir trynius, suberkite tarkuotą sūrį, pagal skonį įberkite druskos ir išmaišykite. Nusunkite vandenį nuo spagečių ir iš karto supilkite padažą į keptuvę, gerai išmaišykite, kad sušiltų ir sutirštėtų. Tada į keptuvę sudėkite šoninę ir vištienos filė ir dar kartą išmaišykite.
Kategorijos