Publikavimo data: 2024-05-26
Gausūs spagečiai su grybais
Klasikiniai spagečiai atsirado Neapolyje ir savo pavadinimą gavo dėl panašumo į buitinės virvės atkarpas - špagatus. Iš pradžių jų standartinis ilgis buvo 50 cm, tačiau ilgainiui jis sumažėjo perpus. Standartinis klasikinių spagečių plotis taip pat yra 1,5 mm. Nepaisant to, kad italai virtuvėje mėgsta eksperimentuoti, jie pamaldžiai gerbia klasiką. Vienas iš klasikinių spagečių įdarų yra grybai. Jie puikiai dera su makaronais. Kepimui galite rinktis bet kokius grybus, tačiau geriausia naudoti pievagrybius - švelnius, malonaus aromato ir neutralaus skonio.
Žingsnis 1
Apkepkite grybus. Į keptuvę įpilkite šiek tiek augalinio aliejaus ir sudėkite grybus. Į keptuvę suberkite susmulkintą svogūną. Kai drėgmės perteklius išgaruos, įpilkite šiek tiek sviesto, kad grybai pasidarytų aromatingesni. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 2
Išvirkite spagečius. Makaronus išvirkite pasūdytame verdančiame vandenyje. Virkite, kol išvirs. Kadangi makaronų gamintojai gali nurodyti skirtingą virimo laiką, patikrinkite tikslų laiką ant pakuotės.
Žingsnis 3
Surinkite patiekalą. Į lėkštę sudėkite virtus spagečius, ant viršaus sudėkite grybus. Nemaišykite. Patiekite patiekalą karštą.
Kategorijos