Publikavimo data: 2024-04-14
Sheridans likeris.
"Sheridan's" buvo bene pirmasis alkoholinis gėrimas, sudominęs visuomenę savo dizainu: butelis vertikaliai padalytas į dvi dalis, pripildytas skirtingo turinio. Kilo sunkumų projektuojant butelio kaklelį su dviem dozatoriais. Pilant turinį reikėjo sumaišyti santykiu viena balta dalis ir dvi šokoladinės dalys, kad jie baigtųsi tuo pačiu metu. Rezultatą pavyko pasiekti dėl taros formos ir skirtingo kaklelių skersmens. Likerį "Sheridans" nėra lengva pagaminti, tačiau rezultatas to vertas.
Žingsnis 1
Paruoškite kreminę dalį. Supilkite pieną į dubenį, supilkite ištirpintą šokoladą ir išmaišykite. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius ir suplakite iki vientisos masės, tada supilkite juos į pieną ir šokoladą. Supilkite grietinėlę ir viskį, tada mikseriu plakite masę, kol ji taps vientisa ir gana tiršta. Supilkite kremo mišinį į butelį, sandariai uždarykite dangteliu ir padėkite į šaldytuvą savaitei.
Žingsnis 2
Paruoškite kavos dalį. Kelias sekundes pašildykite tuščią puodą, į jį įberkite 0,5 puodelio cukraus ir maišydami kaitinkite, kol jis taps karamele. Į kitą puodą supilkite vandenį, supilkite likusį cukrų ir supilkite gautą karamelę. Pastatykite ant vidutinės ugnies, kaitinkite, kol cukrus ištirps, o konsistencija taps vientisa. Išjunkite ugnį, leiskite mišiniui atvėsti, supilkite kavą ir vaniliną, išmaišykite. Supilkite mišinį į butelį ir padėkite į šaldytuvą savaitei.
Žingsnis 3
Supilkite likerį. Norėdami teisingai supilti likerį į stiklines, pirmiausia į kiekvieną stiklinę įpilkite po vieną dalį kremo buteliuko, tada atsargiai palei sienelę įpilkite dvi dalis kavos buteliuko.
Kategorijos