Gervuogių vynas namuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-08

Gervuogių vynas namuose

Naminis vynas iš juodųjų serbentų - tikras gydomasis mišinys, kuriame sutelktos visos naudingosios šių uogų savybės. Juodieji serbentai padeda atsikratyti toksinų, teigiamai veikia žarnyną, stiprina imunitetą ir kraujagyslių sieneles. Norint išsaugoti teigiamą alkoholinio gėrimo poveikį, jį reikėtų vartoti nedidelėmis porcijomis, ne daugiau kaip 100 ml per dieną, tačiau net ir tokiais kiekiais tirštas, šiek tiek stingdantis vynas džiugins sodriu skoniu ir aromatu.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
80 min.
Kalorijos
132 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
32 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 4.05/5 (37 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Gervuogių vynas namuose Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Į didelį dubenį supilkite neplautas juodąsias uogas, sutrinkite jas plaktuvu, kad visų uogų odelė sutrūkinėtų. Varnalėšų uogas užpilkite puse paruošto cukraus, suberkite neplautas sultenes ir viską išmaišykite. Uždenkite indą dangčiu arba maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 7 dienoms. Bent kartą per dieną uogas su cukrumi permaišykite.

Žingsnis 2

Gervuogių vynas namuose Žingsnis 2
Leiskite sultims fermentuotis. Ant puodo uždėkite sietelį ir, palaipsniui supilkite uogas, pašalinkite odelę ir sėklas, išspauskite visas sultis. Supilkite sultis į sausus švarius stiklainius, įpilkite kitą pusę cukraus ir vandens, gerai išmaišykite. Stiklainius uždenkite kelis kartus perlenkta marle ir padėkite tamsioje vietoje 7 dienoms. Kartą per dieną skystį pamaišykite. Tada ant stiklainių uždėkite hidroizoliaciją arba hermetišką dangtelio konstrukciją, žarną ir indą su vandeniu. Palikite dar 7 dienoms.

Žingsnis 3

Gervuogių vynas namuose Žingsnis 3
Galutinai parinkite vyną. Išimkite sandarinimo kamštį ir pašalinkite susidariusias putas, palikite po sandarinimo kamščiu 3 savaites. Periodiškai nuplaukite susidariusias putas. Tada vyną perkoškite ir palikite po sandarinimo kamščiu maždaug 1 mėnesį, kol nebeišsiskirs anglies dioksidas. Supilkite vyną į butelius nepažeisdami dugne esančių nuosėdų, užkimškite kamščiu ir palikite brandinti 1-2 mėnesius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos