Publikavimo data: 2024-06-08
Gervuogių vynas namuose
Naminis vynas iš juodųjų serbentų - tikras gydomasis mišinys, kuriame sutelktos visos naudingosios šių uogų savybės. Juodieji serbentai padeda atsikratyti toksinų, teigiamai veikia žarnyną, stiprina imunitetą ir kraujagyslių sieneles. Norint išsaugoti teigiamą alkoholinio gėrimo poveikį, jį reikėtų vartoti nedidelėmis porcijomis, ne daugiau kaip 100 ml per dieną, tačiau net ir tokiais kiekiais tirštas, šiek tiek stingdantis vynas džiugins sodriu skoniu ir aromatu.
Žingsnis 1
Paruoškite uogas. Į didelį dubenį supilkite neplautas juodąsias uogas, sutrinkite jas plaktuvu, kad visų uogų odelė sutrūkinėtų. Varnalėšų uogas užpilkite puse paruošto cukraus, suberkite neplautas sultenes ir viską išmaišykite. Uždenkite indą dangčiu arba maistine plėvele ir palikite šiltoje vietoje 7 dienoms. Bent kartą per dieną uogas su cukrumi permaišykite.
Žingsnis 2
Leiskite sultims fermentuotis. Ant puodo uždėkite sietelį ir, palaipsniui supilkite uogas, pašalinkite odelę ir sėklas, išspauskite visas sultis. Supilkite sultis į sausus švarius stiklainius, įpilkite kitą pusę cukraus ir vandens, gerai išmaišykite. Stiklainius uždenkite kelis kartus perlenkta marle ir padėkite tamsioje vietoje 7 dienoms. Kartą per dieną skystį pamaišykite. Tada ant stiklainių uždėkite hidroizoliaciją arba hermetišką dangtelio konstrukciją, žarną ir indą su vandeniu. Palikite dar 7 dienoms.
Žingsnis 3
Galutinai parinkite vyną. Išimkite sandarinimo kamštį ir pašalinkite susidariusias putas, palikite po sandarinimo kamščiu 3 savaites. Periodiškai nuplaukite susidariusias putas. Tada vyną perkoškite ir palikite po sandarinimo kamščiu maždaug 1 mėnesį, kol nebeišsiskirs anglies dioksidas. Supilkite vyną į butelius nepažeisdami dugne esančių nuosėdų, užkimškite kamščiu ir palikite brandinti 1-2 mėnesius.
Kategorijos