Publikavimo data: 2024-06-12
Graikiškos sraigės su sūriu ir špinatais
Greitai ir lengvai paruošiamos sraigės su sūriu ir špinatais patiks graikų virtuvės mėgėjams. Šį patiekalą galima patiekti kaip užkandį prie šventinio stalo arba paruošti lengvą vakarienę ar pusryčius su šeima. Į pyragą įdėta neįprasto įdaro, kuris suteikia pikantiško skonio malonumą. Sraigę galima paruošti kaip didelį pyragą arba padalyti į mažus gabalėlius, kuriuos bus patogu pasiimti su savimi kaip užkandį. Išbandykite, jums tikrai patiks!
Žingsnis 1
Špinatus smulkiai supjaustykite, sudėkite minkštą sūrį ir vieną kiaušinį. Viską gerai išmaišykite. Įdaras paruoštas.
Žingsnis 2
Tešlą iškočiokite 3 mm storio sluoksniu. Supjaustykite 6-7 cm pločio juostelėmis. Ant kiekvienos juostelės dėkite įdarą. Paskirstykite įdarą, palikdami 2 cm nuo kraštų.
Žingsnis 3
Kiekvienos dešrelės kraštus gerai suspauskite ir šiek tiek susukite.
Žingsnis 4
Ištepkite formą aliejumi. Dešreles išdėliokite susukdami. Vieną po kitos. Vienos dešrelės uodega pratęsia kitą. Dešreles tvirtai susukite. Kiaušinį išmaišykite šakute ir užtepkite ant sraigių. Pabarstykite sezamo sėklomis.
Žingsnis 5
Įkaitinkite orkaitę iki 180 -190 laipsnių pagal Celsijų. Kepkite sraiges 30-40 minučių, priklausomai nuo jūsų orkaitės.
Kategorijos