Publikavimo data: 2024-06-22
Gražus caprese.
Caprese - tai nesudėtingos, bet labai skanios salotos, kurių gimtinė - Italija. Manoma, kad šis patiekalas atsirado palyginti neseniai, tačiau yra prielaidų, kad kaprėsės receptas buvo žinomas dar senovės Romoje. Salotų pagrindą sudaro pomidorai ir mocarela, jos gardinamos bazilikų lapeliais ir alyvuogių aliejumi. Įdomu tai, kad pavadinimas "caprese" reiškia "salotos iš Kaprio salos", iš kurios patiekalas paplito po visą pasaulį.
Žingsnis 1
Paruoškite salotas. Stačiakampėje arba ovalioje lėkštėje sudėkite pomidorus, mocarelą ir bazilikus, pakaitomis dėliodami apskritimus ir lapus.
Žingsnis 2
Baigti gaminti. Paruoštas salotas apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir balzaminiu actu. Pabaigoje salotas pagal skonį pasūdykite ir pabarstykite pipirais.
Kategorijos