Publikavimo data: 2025-08-18
Greita picos tešla
Šios tešlos užteks 2/3/4 picoms, priklausomai nuo norimo tešlos storio. Jei tešlą padalysite iš 2, turėsite storos tešlos picą, jei padalysite iš 4, turėsite plonos tešlos picą. Darykite taip, kaip norite. Visas proporcijas galite padalyti iš dviejų ir tešlą gaminti mažiau picų.
Žingsnis 1
Į dubenį supilkite 500 ml šilto vandens, įdėkite pakelį mielių, 0,5 šaukštelio cukraus ir šaukštelį miltų, gerai išmaišykite ir palikite šiltoje vietoje 15-20 minučių, kol iškils raugas.
Žingsnis 2
Kai tik tešla pakils iki kepurės, įberkite 4 arbatinius šaukštelius druskos, palaipsniui suberkite miltus ir išmaišykite. Minkykite tešlą bent 5 minutes. Tešla turi būti minkšta, bet nelipni.
Žingsnis 3
Išminkę tešlą, ant jos supilkite 4 valgomuosius šaukštus alyvuogių aliejaus. Aliejų gerai įmaišykite į tešlą.
Žingsnis 4
Kai aliejus bus įmaišytas, dubenį uždenkite rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą maždaug 15-20 minučių. Per tą laiką paruoškite picos priedus.
Žingsnis 5
Po 15-20 minučių tešlą ištraukite ir padalykite į 2/3/4 dalis, priklausomai nuo norimo picos storio. Augaliniu aliejumi ištepkite kepimo skardą, pergamentą arba, kaip mano atveju, silikoninį kilimėlį. Taip pat aliejumi patepkite rankas.
Žingsnis 6
Įjunkite orkaitę iki didžiausios galios (mano orkaitėje - 250 laipsnių). Paimkite vieną dalį tešlos ir rankomis, naudodami pirštus, iškočiokite tešlą į apskritimą arba bet kokią norimą formą. Per visą tešlos perimetrą pradurkite šakute.
Žingsnis 7
Kai orkaitė bus įkaitusi, picos pagrindą 1-3 minutėms, priklausomai nuo tešlos storio, pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 8
Išimkite picos pagrindą, patepkite bet kokiu padažu, sudėkite priedus ir sūrį. Dėkite į orkaitę 5 minutėms įjungę didžiausią galingumą. Tiek laiko užteks picai iškepti (ir tešlai, ir priedams).
Kategorijos