Publikavimo data: 2024-06-08
Greitas jogurtas
Jogurto rauginimo trukmė labai priklauso nuo temperatūros. Esant optimalioms sąlygoms, rūgimas vyksta greičiau ir jogurtui reikia 6-8, kartais net 4 valandų. Namų jogurto gaminimo aparatui paprastai pakanka 8-10 valandų. Jei temperatūra krenta, pavyzdžiui, termose, rūgimo procesas gali būti ilgesnis ir jogurtą reikia laikyti 10-12 valandų. Norėdami pagreitinti procesą, iš anksto pašildykite pieną ir termosą ir naudokite skystą (gyvą) užkandį.
Žingsnis 1
Paruoškite jogurtą. Sumaišykite pieną ir jogurtą formoje, pašildykite mišinį iki 40 laipsnių temperatūros ant vidutinės ugnies viryklės. Uždenkite dangčiu ir pašaukite į iki 50 laipsnių įkaitintą orkaitę. Iš karto išjunkite orkaitę. Po 30 minučių vėl įjunkite.
Žingsnis 2
Paruoškite jogurtą. Kas 30 minučių įjunkite ir išjunkite orkaitę. Iš viso jogurtas turėtų raugti 4 valandas. Jogurtą įdėkite į šaldytuvą 2 valandoms.
Kategorijos