Publikavimo data: 2025-08-18
Greitos tešlos širdies bandelės
Šio tešlos recepto nereikia nei kildinti, nei minkyti. Minkykite ir kepkite! Tinka duonai, picai, pyragams su bet kokiu įdaru.
Žingsnis 1
Iš visų ingredientų supilkite į dubenį ir sumaišykite 22 g sausų mielių, 130 ml šilto pieno, 2 valgomuosius šaukštus miltų ir 3 valgomuosius šaukštus cukraus. Tai yra raugas.
Žingsnis 2
Palaukite 10-15 minučių, kol ant opareės atsiras putų kepurė.
Žingsnis 3
Į oparą įpilkite 250 ml pieno, 1 arbatinį šaukštelį druskos, 130 ml alyvuogių aliejaus ir išmaišykite šaukštu.
Žingsnis 4
Supilkite pusę miltų ir šaukštu užminkykite tešlą.
Žingsnis 5
Supilkite likusius miltus ir 5 minutes minkykite tešlą rankomis.
Žingsnis 6
Tešla bus minkšta ir nelips.
Žingsnis 7
Tešlą iškočiokite kočėlu į 0,5 cm storio stačiakampį.
Žingsnis 8
Tešlą patepkite ištirpintu sviestu.
Žingsnis 9
Pabarstykite ruduoju cukrumi ir supjaustykite kvadratėliais.
Žingsnis 10
Kiekvieną kvadratą susukite į ritinėlį.
Žingsnis 11
Suvyniokite vamzdelį į žiedą.
Žingsnis 12
Aštriu peiliu perpjaukite žiedą skersai.
Žingsnis 13
Ant kepimo skardos perpjaukite ruošinį į 2 dalis, kad gautųsi širdelės, ir 15-20 minučių pašaukite į 180 laipsnių temperatūros orkaitę.
Kategorijos