Publikavimo data: 2025-08-20
Griežinėliai su grybais ir baklažanais
Mokslininkai mano, kad baklažanai Indijoje pradėti auginti I a. pr. m. e. Europoje baklažanai iš pradžių nebuvo populiarūs kulinarijoje, jie, kaip ir bulvės, nebuvo tinkamai vartojami, todėl iki XIX a. pradžios buvo laikomi nuodingais ir bijota juos valgyti.
Žingsnis 1
Keptuvėje įkaitinkite dviejų rūšių aliejų, sudėkite kubeliais supjaustytus grybus, baklažanus ir kepkite ant didelės ugnies 5 minutes. Sudėkite smulkintą svogūną ir petražoles, pagardinkite prieskoniais ir viską išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.
Žingsnis 2
Pabarstykite darbo paviršių miltais, išminkykite ir šiek tiek iškočiokite iki 5 mm storio, suformuokite stačiakampį ir padalykite jį į vienodo dydžio gabalėlius.
Žingsnis 3
Stačiakampius dėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Kiekvieno stačiakampio centrą subadykite šakute.
Žingsnis 4
Į kiekvieno stačiakampio vidurį dėkite atvėsusius baklažanus su grybais ir žolelėmis, o ant viršaus užbarstykite stambiai tarkuoto sūrio.
Žingsnis 5
Įjunkite orkaitę, įdėkite į ją kepimo skardą su tešla ir kepkite 10-15 minučių 180⁰C temperatūroje. Būkite atsargūs, sluoksniuotos tešlos gaminiai lengvai apdega, todėl laiką pasirinkite pagal savo orkaitę.
Kategorijos