Griežinėliai su grybais ir baklažanais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Griežinėliai su grybais ir baklažanais

Mokslininkai mano, kad baklažanai Indijoje pradėti auginti I a. pr. m. e. Europoje baklažanai iš pradžių nebuvo populiarūs kulinarijoje, jie, kaip ir bulvės, nebuvo tinkamai vartojami, todėl iki XIX a. pradžios buvo laikomi nuodingais ir bijota juos valgyti.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
291 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
18 g
Angliavandeniai
25 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.86/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Griežinėliai su grybais ir baklažanais Žingsnis 1
Keptuvėje įkaitinkite dviejų rūšių aliejų, sudėkite kubeliais supjaustytus grybus, baklažanus ir kepkite ant didelės ugnies 5 minutes. Sudėkite smulkintą svogūną ir petražoles, pagardinkite prieskoniais ir viską išmaišykite. Nuimkite nuo ugnies ir atvėsinkite.

Žingsnis 2

Griežinėliai su grybais ir baklažanais Žingsnis 2
Pabarstykite darbo paviršių miltais, išminkykite ir šiek tiek iškočiokite iki 5 mm storio, suformuokite stačiakampį ir padalykite jį į vienodo dydžio gabalėlius.

Žingsnis 3

Griežinėliai su grybais ir baklažanais Žingsnis 3
Stačiakampius dėkite ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Kiekvieno stačiakampio centrą subadykite šakute.

Žingsnis 4

Griežinėliai su grybais ir baklažanais Žingsnis 4
Į kiekvieno stačiakampio vidurį dėkite atvėsusius baklažanus su grybais ir žolelėmis, o ant viršaus užbarstykite stambiai tarkuoto sūrio.

Žingsnis 5

Įjunkite orkaitę, įdėkite į ją kepimo skardą su tešla ir kepkite 10-15 minučių 180⁰C temperatūroje. Būkite atsargūs, sluoksniuotos tešlos gaminiai lengvai apdega, todėl laiką pasirinkite pagal savo orkaitę.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
kepta orkaitėje ant kepimo skardos, kepimas, kepimas, kepimas su sluoksniuotos tešlos, paprasta, yra bendrų alergenų, sezoniniai žalumynai, pūkeliai, receptas su vaizdo įrašu, receptų knyga, sūrio pūkeliai, kepimas su sūriu, kepimas su sūriu, kepimas su varške, kepimas su varške

Kategorijos