Grikiai keptuvėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-25

Grikiai keptuvėje

Grikiai atsirado dar senovėje. Pirmą kartą jie buvo pradėti auginti Indijoje ir Nepale. Pamažu išplito Azijos šalyse ir Graikijoje, kol galiausiai pasiekė mūsų stalus. Pavadinimas "grikiai" atsirado tik dėl šių grūdų paklausos Graikijos šalyse. Šiandien yra daugybė grikių gaminimo receptų. Jis verdamas, troškinamas, juo įdaryta vištiena arba antis. Šiame recepte aptarsime grikių virimą keptuvėje.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
5 min.
Kalorijos
162 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
5 g
Angliavandeniai
24 g
Alergenai: Salierai
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 5/5 (2 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Grikiai keptuvėje Žingsnis 1
Keptuvėje pakepinkite svogūną ir česnaką, kol pusiau iškeps. Sudėkite pomidorų pastą ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Grikiai keptuvėje Žingsnis 2
Sudėkite grybus ir prieskonius ir gerai išmaišykite.

Žingsnis 3

Grikiai keptuvėje Žingsnis 3
Į grybus suberkite nuplautus grikius. Gerai išmaišykite, įpilkite vandens ir palikite troškintis dar 15-20 min. uždengę dangčiu ant silpnos ugnies.

Žingsnis 4

Grikiai keptuvėje Žingsnis 4
Paruoštą garnyrą patiekite į stalą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos