Grog su konjaku, romu ir medumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Grog su konjaku, romu ir medumi

Grog - tai karštas gėrimas su nedideliu alkoholio kiekiu. Tai romas ir brendis, atskiestas saldžia karšta arbata. Tais laikais jūreiviams profilaktiškai duodavo porciją romo, tačiau dėl to kildavo problemų tarnyboje. Edvardas, arba "Senasis Grogas", kaip jį pravardžiavo jūreiviai, įvedė naują tvarką ir įsakė romą skiesti vandeniu ir citrinų sultimis.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
179 kcal.
Baltymai
2 g
Angliavandeniai
7 g
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.5/5 (4 bal.)

Žingsnis 1

Grog su konjaku, romu ir medumi Žingsnis 1
Apelsiną ir citriną supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į puodą. Sudėkite medų, kardamoną, gvazdikėlius ir vištieną. Užvirinkite arbatą ir perkoškite.

Žingsnis 2

Grog su konjaku, romu ir medumi Žingsnis 2
Supilkite arbatą į puodą, pavirkite 3 minutes ir palikite 15-30 minučių. Perkoškite ir įpilkite stiklinę romo ir stiklinę brendžio. Pakaitinkite iki 70 °C temperatūros ir patiekite specialiose stiklinėse.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, alkoholiniai gėrimai, įspūdingas receptas, paprastas, medaus sezonas, kompotai, be bendrų alergenų, receptų knyga, gėrimai su medumi, kompotai su uogomis, kompotai su šaldytomis uogomis

Kategorijos