Publikavimo data: 2025-08-18
Grog su konjaku, romu ir medumi
Grog - tai karštas gėrimas su nedideliu alkoholio kiekiu. Tai romas ir brendis, atskiestas saldžia karšta arbata. Tais laikais jūreiviams profilaktiškai duodavo porciją romo, tačiau dėl to kildavo problemų tarnyboje. Edvardas, arba "Senasis Grogas", kaip jį pravardžiavo jūreiviai, įvedė naują tvarką ir įsakė romą skiesti vandeniu ir citrinų sultimis.
Žingsnis 1
Apelsiną ir citriną supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į puodą. Sudėkite medų, kardamoną, gvazdikėlius ir vištieną. Užvirinkite arbatą ir perkoškite.
Žingsnis 2
Supilkite arbatą į puodą, pavirkite 3 minutes ir palikite 15-30 minučių. Perkoškite ir įpilkite stiklinę romo ir stiklinę brendžio. Pakaitinkite iki 70 °C temperatūros ir patiekite specialiose stiklinėse.
Kategorijos