Publikavimo data: 2025-08-18
Grog su romu ir konjaku
Šio karšto alkoholinio kokteilio kilmės istoriją gaubia tamsios Migloto Albiono jūreivių paslaptys. Pagal vieną iš versijų romas buvo įtrauktas į kasdienį jūreivių valgiaraštį, kad apsaugotų juos nuo skorbuto ir peršalimo ligų, tačiau jie negalėjo susilaikyti ir viename iš laivų pradėjo nuolat gerti. Laivo kapitonas, pravarde Old Grog, įsakė sumažinti alkoholio normą ir romą skiesti karštu vandeniu arba arbata. Tai, žinoma, nepatiko jūreiviams, bet nebuvo kitos išeities ir jie priprato. Šiaip ar taip, šiandien grogas yra išskirtinis alkoholinis kokteilis, patiekiamas per Naujųjų metų šventes.
Žingsnis 1
Į karštą arbatą įpilkite medaus ir įmeskite kelias citrinos skilteles. Vietoj citrinos galite naudoti laimą, apelsiną ar kitus citrusinius vaisius. Į grogą taip pat tinka įdėti prieskonių - imbiero, muskato riešuto ar cinamono.
Žingsnis 2
Tada įpilkite romo ir brendžio ir iš karto patiekite kokteilį. Šildant alkoholis labai greitai išsiskiria. Į tai atsižvelkite ruošdami gėrimą.
Kategorijos