Grog su romu ir konjaku pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Grog su romu ir konjaku

Šio karšto alkoholinio kokteilio kilmės istoriją gaubia tamsios Migloto Albiono jūreivių paslaptys. Pagal vieną iš versijų romas buvo įtrauktas į kasdienį jūreivių valgiaraštį, kad apsaugotų juos nuo skorbuto ir peršalimo ligų, tačiau jie negalėjo susilaikyti ir viename iš laivų pradėjo nuolat gerti. Laivo kapitonas, pravarde Old Grog, įsakė sumažinti alkoholio normą ir romą skiesti karštu vandeniu arba arbata. Tai, žinoma, nepatiko jūreiviams, bet nebuvo kitos išeities ir jie priprato. Šiaip ar taip, šiandien grogas yra išskirtinis alkoholinis kokteilis, patiekiamas per Naujųjų metų šventes.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
99 kcal.
Baltymai
7 g
Riebalai
1 g
Angliavandeniai
3 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (33 bal.)

Žingsnis 1

Grog su romu ir konjaku Žingsnis 1
Į karštą arbatą įpilkite medaus ir įmeskite kelias citrinos skilteles. Vietoj citrinos galite naudoti laimą, apelsiną ar kitus citrusinius vaisius. Į grogą taip pat tinka įdėti prieskonių - imbiero, muskato riešuto ar cinamono.

Žingsnis 2

Grog su romu ir konjaku Žingsnis 2
Tada įpilkite romo ir brendžio ir iš karto patiekite kokteilį. Šildant alkoholis labai greitai išsiskiria. Į tai atsižvelkite ruošdami gėrimą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
gėrimai, alkoholiniai gėrimai, įspūdingas receptas, paprastas, medaus sezonas, kompotai, be bendrų alergenų, receptų knyga, gėrimai su medumi, kompotai su uogomis, kompotai su šaldytomis uogomis

Kategorijos