Publikavimo data: 2025-08-19
Į šoninę įvyniota vištiena, įdaryta sūriu, pipirais ir marinuotais agurkais
Šį patiekalą gaminame jau seniai. Paprastai jį gaminame iš krūtinėlių, bet tada vienas mažmenininkas paskelbė neregėto dosnumo akciją ir pateikė man ir mano žmonai asmeninį pasiūlymą: 80 % pinigų grąžinimas už vištienos blauzdas. Na, buvo kaip toje vaikų dainelėje: "Mes žiurkėnai ir mes žiurkėnai". Galų gale šaldytuvas su dalimi lodžijos tapo panašus į paukštyno gatavos produkcijos sandėlį. Ir su visa ta laime reikėjo kažką daryti. Išdaliję artimiesiems, inventorizavome likusias atsargas ir prie jau turimų trijų vištienos patiekalų turėjome pridėti po vyniotinį.
Žingsnis 1
Nuo vištienos blauzdų nulupkite odą ir vienu gabalu išimkite mėsą nuo kaulo.
Žingsnis 2
Ant pjaustymo lentos lygiagrečiomis juostomis nuo savęs išdėliokite šoninę taip, kad šoninės juostelės būtų ketvirtadaliu platesnės viena už kitą.
Žingsnis 3
Vištieną tolygiai išdėliokite ant šoninės, palikdami maždaug ketvirtadalį šoninės viršaus. Pabarstykite vištienos prieskoniais. Druskos nereikia.
Žingsnis 4
Sūrį sutarkuokite stambia tarka, žoleles smulkiai sukapokite, česnaką sutarkuokite smulkia tarka ir viską sumaišykite su majonezu.
Žingsnis 5
Agurkus ir paprikas supjaustykite kubeliais atskirai ir nemaišydami.
Žingsnis 6
Atskiromis juostelėmis, statmenai šoninės juostelėms, išdėliokite kiekvieną įdarą.
Žingsnis 7
Suvyniokite vyniotinį nuo krašto, kurį visiškai užima įdaras, iki laisvosios šoninės dalies vienu apsisukimu. Jei įdaras šiek tiek išsprūsta iš galų, atsargiai įstumkite jį atgal arba įdėkite į vyniotinio vidurį ir toliau vyniokite. Galiausiai vyniotinis bus visiškai apvyniotas šonine.
Žingsnis 8
Perkelkite vyniotinį į kepimo skardą ir 45 minutes pašaukite į įkaitintą orkaitę, įkaitintą iki 185 °C temperatūros. Šoninė turi būti parudavusi.
Kategorijos