Publikavimo data: 2024-06-15
Iava grietinėje
Sultingi ir labai maistingi svarainiai yra neatsiejama daugelio kaukazietiškų patiekalų dalis. Šio medžio vaisiai yra rūgštaus, sutraukiančio skonio, kuris dera ne tik su vaisiais, bet ir su mėsa. Cidonijos grietinėje - nesudėtingas patiekalas, pasižymintis nuostabiu aromatu ir maloniu saldžiarūgščiu poskoniu. Patiekalas pasirodo esąs labai skanus ir kartu naudingas - jame yra daug vitaminų ir mikroelementų.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Perkelkite supjaustytus vaisius į puodą, užpilkite šaltu vandeniu. Virkite svarainius ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Po to į puodą sudėkite cukruotus vaisius, išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Atskirame inde įmuškite kiaušinius. Į juos supilkite grietinę ir cukrų ir išplakite.
Žingsnis 2
Surinkite patiekalą. Perkelkite paruoštus svarainius į kepimo formą, paskleiskite juos tolygiu sluoksniu. Tada užpilkite indą grietinės padažu, suberkite miltus ir vanilinį cukrų, išmaišykite. Kepkite svarainius 10-15 minučių 180 laipsnių orkaitėje.
Kategorijos