Iava su citrina pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Iava su citrina

Cidonijos su citrina - gardus gintaro spalvos džemas. Cidonijos turi malonų egzotišką aromatą, kuriame susipina obuolių, kriaušių, medžių žievės ir prieskonių, rudens gėlių ir atogrąžų vaisių kvapas. Yra daug svarainių veislių. Atminkite, kad kriaušės formos svarainiai yra sultingesni ir saldesni, o obuolio formos svarainiai yra rūgštesni, tačiau jie greitai prinoksta. Vidurio Azijos veislės yra prastesnės už Kaukazo veisles vaisių dydžiu, tačiau pranašesnės savo skoniu.
Gaminimo laikas
770 min.
Laikas virtuvėje
50 min.
Kalorijos
183 kcal.
Angliavandeniai
49 g
Sunkumas: 3/5
Reitingas: 3.95/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Iava su citrina Žingsnis 1
Paruoškite uogienei skirtus vaisius. Į puodą sudėkite citriną ir svarainius, sumaišykite su cukrumi. Palikite 10-12 valandų. Per tą laiką vaisiai išleis sultis. Periodiškai masę maišykite.

Žingsnis 2

Iava su citrina Žingsnis 2
Išvirkite svarainius ir citriną. Puodą su cukruotais vaisiais pastatykite ant viryklės ir leiskite puodui užvirti. Virkite 10 minučių, nuimkite putas ir pamaišykite. Išjunkite ugnį. Atvėsinkite. Tada virkite taip pat dar 3-4 kartus. Paruoštą uogienę sudėkite į stiklainius, užsukite dangtelius. Atvėsinkite ir padėkite šaltai.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos