Publikavimo data: 2024-06-15
Iava su citrina
Cidonijos su citrina - gardus gintaro spalvos džemas. Cidonijos turi malonų egzotišką aromatą, kuriame susipina obuolių, kriaušių, medžių žievės ir prieskonių, rudens gėlių ir atogrąžų vaisių kvapas. Yra daug svarainių veislių. Atminkite, kad kriaušės formos svarainiai yra sultingesni ir saldesni, o obuolio formos svarainiai yra rūgštesni, tačiau jie greitai prinoksta. Vidurio Azijos veislės yra prastesnės už Kaukazo veisles vaisių dydžiu, tačiau pranašesnės savo skoniu.
Žingsnis 1
Paruoškite uogienei skirtus vaisius. Į puodą sudėkite citriną ir svarainius, sumaišykite su cukrumi. Palikite 10-12 valandų. Per tą laiką vaisiai išleis sultis. Periodiškai masę maišykite.
Žingsnis 2
Išvirkite svarainius ir citriną. Puodą su cukruotais vaisiais pastatykite ant viryklės ir leiskite puodui užvirti. Virkite 10 minučių, nuimkite putas ir pamaišykite. Išjunkite ugnį. Atvėsinkite. Tada virkite taip pat dar 3-4 kartus. Paruoštą uogienę sudėkite į stiklainius, užsukite dangtelius. Atvėsinkite ir padėkite šaltai.
Kategorijos